Utrecht
Senior
20 uur per week
5 months
Startdatum op 26 februari
Verlopen
163 Dagen geleden
Slachtofferhulp Nederland

Backend developer Drupal

Ervaring met het analyseren van feedback van eindgebruikers en het oplossen van bevindingen

Opdrachtomschrijving

Instandhouding van in totaal 6 websites gebaseerd op het CMS Drupal versie 9 en 10. Opdrachtnemer werkt mee in het OCP (Online Communicatie Platform) team binnen de afdeling Informatievoorziening om de beheerde websites technisch en functioneel te onderhouden. Onder deze werkzaamheden vallen het uitvoeren van (security) updates, beantwoorden van gebruikersvragen, analyseren en oplossen van bevindingen, testen van aanpassen en het uitrollen van nieuwe releases. Het team is tevens bezig met het opzetten van een design system en de implementatie van gestandaardiseerde componenten in Storybook. Van opdrachtnemer wordt gevraagd hier actief in te participeren.

Achtergrond opdracht

Binnen de organisatie Slachtofferhulp Nederland zijn 2 DevOps teams bezig met het ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties. Dit zijn zowel intern gerichte webapplicaties zoals het intranet maar ook de corporate website, de MIJN omgeving, een donatieplatform, een online community en nog enkele andere. Binnen het OCP team van de afdeling Informatievoorziening wordt gewerkt met het Open Source CMS Drupal. Het OCP team is verantwoordelijk voor het technisch/functioneel beheer van deze webapplicaties. In een driewekelijks gesprek wordt met de interne stakeholders afgestemd welke werkzaamheden er in de backlog moeten worden opgenomen. Op basis van prioritering worden deze ingepland in een driewekelijkse sprint. Development wordt gedaan op lokale laptop systemen. Projecten draaien daarbinnen op Lando. Voor SCRUM boards, GIT repositories en deployments (CI/CD) wordt gebruik gemaakt van Microsoft DevOps. Binnen het team van drie medewerkers is sprake van langdurig ziekteverlof waarvoor middels deze aanvraag vervanging wordt gezocht.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar full-time ervaring met ontwikkeling (backend development, configuratie) van Drupal projecten. Minimaal 1 jaar ervaring met Drupal 10.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het werken binnen een SCRUM team
 • Minimaal 5 jaar ervaring met CI/CD systemen
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het functioneel/technisch testen van webapplicaties
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een rol als solution architect, lead developer of vergelijkbaar
 • ervaring met authenticatieproviders zoals ADFS / EntraID via SAML danwel OIDC.
 • Aantoonbare ervaring met ontsluiten van en aansluiten op webservices. REST / JSON / Swagger
 • Aantoonbare ervaring met het bouwen van webbapplicaties die voldoen aan digitale toegankelijkheid conform WCAG 2.1 niveau AA.
 • HBO Denk en werkniveau (5 jaar)
 • Ervaring met het vertalen van gebruikerswensen (business) naar implementeerbare functionaliteiten binnen Drupal (5 jaar)
 • Sparring partner voor frontend developers om tot de gewenste output te komen. Denk aan preprocessors, templates, etc. (5 jaar)
 • Ervaring met het analyseren van feedback van eindgebruikers en het oplossen van bevindingen (bugs) (5 jaar)
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. U kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen u uw schade vergoed te krijgen. We helpen u vandaag verder. Op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past.