Utrecht
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 29 januari
Verlopen
93 Dagen geleden
Bestuursdepartement

Back-end Applicatie Developer (Python)

Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring als Applicatie Back-end Developer van robuuste systemen

Opdrachtomschrijving

De CDO van JenV legt primair de focus op het vormgeven van gegevensdelings- en gegevenstyperingsbeleid. Dit komt voort uit de behoefte om data op een efficiënte en transparante wijze over de diverse onderdelen van het ministerie met elkaar te kunnen delen. Hiervoor is het essentieel dat er sprake is van eenheid van taal wanneer wordt gesproken over data. De CDO heeft om die reden de ambitie om van gegevensdeling een organisatorische vaardigheid te maken. JenV brede standaarden voor het definiëren van metadata worden vastgelegd in het JenV Afsprakenstelsel Gegevens en Algoritmes (JAGA). De metadata zelf wordt op een systematische manier opgenomen in een Gegevensboekhouding (Data Administratie of Data Catalog). Vanuit het programma helpen we door het realiseren van deze gegevensboekhouding, in nauwe samenwerking en onder functionele aansturing van de JenV CDO.Het voornemen is de Gegevensboekhouding geleidelijk per functionaliteit te ontwikkelen. Met behulp van prototypes, Proof-of-Concepts en MVP's realiseren we een ‘show-and-tell’ voor verschillende stakeholders. Tevens toetsen we hiermee de technische richting voor de uiteindelijke oplossing van de Gegevensboekhouding.Als Back-end Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van robuuste en schaalbare Python applicaties/API’s. Je implementeert de SOLID principes en best practices om hoogwaardige, herbruikbare en onderhoudbare code te schrijven. Je werkt nauw samen met cross-functionele teams zoals de Team-lead, Front-end developers en product team om technische vereisten te begrijpen en elegante technische oplossingen te bieden. Je bent bekend met Azure-services (zoals Azure App Services, Functions, Cosmosdb, Eventhub en ESB), Elasticsearch, NoSQL en Graph databases (zoals Neo4j). JenV staat aan het begin van deze ontwikkeling – daarom zoeken we een ervaren backend applicatie developer (geen data engineer) die vanaf de start snel zelfstandig kan meekomen in een snel veranderende, complexe omgeving. Zelf uitstekende code schrijft, documenteert en test d.m.v. unittest, maar ook goed is in het beoordelen van code geschreven door anderen. Passend bij deze fase is ook een goede communicatieve vaardigheid en een pro-actieve en oplossingsgerichte positieve werkhouding. Tot slot moet je in staat zijn flexibel mee te bewegen met keuzes die gaandeweg op basis van opgedane ervaring gemaakt zullen worden. Omdat we nieuwe software opbouwen gaan we uit van veel onderlinge samenwerking en dus vragen we minimaal 3 dagen fysieke aanwezigheid op locatie (Utrecht).

Achtergrond opdracht

Rijksbreed loopt programma Open op Orde. Binnen het department van Justitie en Veiligheid wordt op het onderwerp Datakwaliteit nauw samengewerkt met de CDO van JenV. Voor de realisatie van een JenV brede Gegevensboekhouding (of Data Administratie) als onderdeel van het Afsprakenstelsel Gegevens zoeken we een Back-end applicatie Developer met liefde voor coderen in Python.

Functie eisen

  • HBO niveau.
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring als Applicatie Back-end Developer van robuuste systemen (geen data engineering) in een professionele en complexe omgeving. (omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring met Python (bij voorkeur Flask) van robuuste systemen (geen data engineering) in een professionele en complexe omgeving. (omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)
  • Minimaal drie jaar aantoonbare en bewezen ervaring met het werken in de cloud van Microsoft Azure. (omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)

Functie wensen

  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen kennis/ervaring als Applicatie Back-end Developer (geen data engineering)(omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)
  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen kennis/ervaring met het gebruik van het Microsoft Azure cloud omgeving en heeft kennis van o.a. automation, beveiliging en Azure services.(omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)
  • De kandidaat heeft aantoonbaar en bewezen ervaring met tools en technologien, zoals Python, Flask, FastAPI en RESTful API technologieen (geen data engineering).(omschrijf dit duidelijk en onderbouwd beschreven in het cv middels opsomming of arcering)