Den Haag
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
123 Dagen geleden
Logius

Front-end ontwikkelaar

Wij zijn op zoek naar een Front-end ontwikkelaar met kennis en ervaring van WCAG, design systems, CK editor en HTML.

Opdrachtbeschrijving

Jij bent de Front-end developer met kennis en ervaring op het gebied van het opzetten en doorontwikkelen van een componentenbibliotheek en een design system. In dit project voorzie jij HTML-documenten van huisstijlen van diverse overheden. Hiervoor gebruik je ofwel het NL Design System, of we bereiden voor op aansluiting hierop. Je kent WCAG en WAI-ARIA van binnen en van buiten, snapt het belang van digitale toegankelijkheid.

Achtergrond opdracht

Dit project betreft het maken van een proof-of-concept om kantoorbestandsformaten te transformeren naar toegankelijke HTML. Deze vacature beperkt zich tot het bouwen van een platform op basis van PHP-framework Symfony (eventueel Drupal ook mogelijk), waarbij gebruikers documenten kunnen uploaden, transformeren naar HTML, verrijken middels CK editor en publiceren in een systeem. Het systeem moet schaalbaar worden opgezet, rekening houden met toegankelijkheidseisen (ook achter de inlog!). Het moet grote hoeveelheden documenten kunnen transformeren, grote hoeveelheden gebruikersaccounts (hierarchisch ingedeeld) aankunnen en een gestructureerde en doordachte URL-formatting kunnen beheren.

Functie eisen

  • Kennis van en ervaring met SaFe-agile werkprocessen, of bereid dit te leren
  • WCAG 2.1 A + AA ken je van binnen en van buiten – 5 jaar kennis en ervaring
  • 3 jaar ervaring met het opzetten en onderhouden van componentbibliotheken / design systems
  • Begrip van CK editor – 1 jaar kennis en ervaring
  • Pre: ervaring met NL design system
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Competenties

HTML, CSS, Javascript, NPM, Git, componenten, BEM, Sass

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.