Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
210 Dagen geleden
DICTU

Senior Database Beheerder

Op zoek naar een Senior Database Beheerder met ervaring met MS SQL-server, MySQL en PostgreSQL

Opdrachtomschrijving

DICTU is op zoek naar een Senior Database Beheerder. Hij of zij is verantwoordelijk voor het proactief beheren, bewaken en onderhouden van de MS SQL-server, PostgreSQL en (voor een klein deel) MySQL/MariaDB. Dit houdt onder andere in het oplossen van complexe incidenten en het zorgdragen voor een optimale werking en beschikbaarheid van de systemen. Hoewel het grootste deel van de omgeving uit PostgreSQL bestaat is het zeker ook belangrijk veel kennis te hebben van MS SQL-server. De omgeving is volledig gevirtualiseerd en geautomatiseerd. Kennis en ervaring daarmee is dus een vereiste. Je doet voorstellen voor verbeteringen en kan dat helder op papier zetten.

Achtergrond opdracht

Voor onze afdeling zijn wij op zoek naar multi talenten. Een ware duizendpoot die uitdagingen niet uit de weg gaat en wil investeren in innovatie en ontwikkeling om in deze wereld bij te blijven. De afdeling doet het technisch beheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan, de bevolkingsadministratie en de paspoorten en ID- bewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen.

Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date gegevens beschikbaar stellen en de dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens zijn de nieuwste ICT standaardaarden noodzakelijk voor het invullen van deze ambitie. Denk hierbij aan hybride cloud oplossingen, container technologie, API management, multifactor authentication (MFA) oplossingen en dit alles binnen een Zero Trust Architecture (ZTA). Allemaal zaken die heel belangrijk zijn om Nederland draaiende te houden. De continuĂŻteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

Functie eisen

 • Aantoonbare langdurige ervaring met zowel SQL-server als PostgreSQL
 • 6 jaar ervaring met MS SQL-server
 • 4 jaar ervaring met PostgreSQL
 • 2 jaar ervaring met MySQL/ MariaDB
 • 2 jaar ervaring met Automation (bij voorkeur Ansible)

Functie wensen

Kennis en ervaring in:

 • Always On Availability groups (bij voorkeur Distributed AG’s)
 • Powershell
 • Scripting en automation
 • Backup & Recovery 
 • Performance en Tuning 
 • Ervaring in een hoogbeveiligde complexe omgeving
 • Ervaring in een agile omgeving 

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.