Apeldoorn
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
184 Dagen geleden
Belastingdienst

ECM Solution Architect

Wij zijn op zoek naar een ECM Expert/Solution Architect met kennis en ervaring van Filenet, en op het gebied van document management en archivering.

Opdrachtbeschrijving

In jouw rol als Solution Architect ECM draag jij bij aan oplossingen die direct van grote invloed zijn op de werkzaamheden van de medewerkers van de Belastingdienst en de dienstverlening naar burger en bedrijven. Jij bent gesprekspartner voor collega solution architecten van andere domeinen waarbij de wensen van de organisatie afgestemd worden met de technische mogelijkheden in ECM. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van document management en archivering waarbij inzicht in dossiers van burgers en bedrijven en bewaartermijnen en vernietiging van documenten steeds belangrijker wordt. Jouw overzicht van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de ingerichte ECM-technologie maakt jou tot de ECM Expert van onze afdeling. Het uitvoeren van POC's om nieuwe ontwikkelingen te toetsen op inzetbaarheid is voor jouw geen probleem. Door jouw technische kennis van Filenet en ervaring ben je ook dé ECM expert die met onze infrastructuur collega's kan meedenken over inrichtingsvraagstukken en kan meewerken aan Root Cause Analyses op infrastructuur problemen.

Functie eisen

 • Certificeringen: SOA Architect, TOGAF 9, ArchiMate, AIIM ECM
 • Professional Scrummaster Level I gecertificeerd
 • Je hebt 7 jaar aantoonbaar ervaring als ECM Expert/Solution Architect
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 7 jaar werkervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband en met het verkrijgen van draagvlak voor oplossingen over meerdere onderdelen heen
 • Je hebt ervaring in het coachen van collega’s

Competenties

 • Je bent een professional en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. ==> Resultaatgerichtheid
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid. ==> Creativiteit
 • Je bent in staat om een probleem snel te doorgronden. ==> Analyseren
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift. ==> mondelinge & schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Je bent in staat om jouw ideeën uit te dragen en anderen te overtuigen op een ongedwongen manier. ==> Overtuigingskracht
 • Je bent nieuwsgierig van aard en pioniert graag. ==> Creativiteit
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.