Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 januari
Verlopen
124 Dagen geleden
Alliander

UX Designer

In staat om verbanden te leggen tussen de verschillende bedrijfsprocessen

User Experience Designer

Samen met betrokken ketenpartners werk je aan innovatieve oplossingen die gedragen worden door het hele team. Je signaleert nieuwe behoeften, adviseert over nieuwe en bestaande toepassingen, en stelt functionele en visuele specificaties en ontwerpen op. Maar dat is niet alles. Je gaat ook in gesprek met gebruikers, test de usability en werkt samen met de SCRUM teams naar een goede oplossing.

Je bent niet alleen erg goed in UX, maar ook een procesgerichte professional. Je initieert veranderingen en zorgt ervoor dat deze worden doorgevoerd. Je begrijpt de diepgaande kennis van de business processen en vertaalt deze naar oplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften van de organisatie.

Als onderdeel van een SCRUM-team ben je altijd gericht op het leveren van functionele en visuele oplossingen. Je bent een voorstander van standaardoplossingen en vermijdt onnodig maatwerk. Door het reviewen van documenten, het stellen van vereisten, het schrijven van functionele en visuele ontwerpen en het vooraf toetsen van de haalbaarheid van mogelijke oplossingen bij de developers draag je bij aan het succes van het team.

Je bent niet alleen technisch vaardig, maar ook een teamspeler. Je onderhoudt nauwe relaties met stakeholders en houdt hen regelmatig op de hoogte van de voortgang. Jouw communicatieve vaardigheden stellen je in staat om effectief samen te werken en eventuele uitdagingen aan te pakken.

Je zal starten in het team Veldwerker 1&2 in de ART FS. Binnen deze ART zijn we volop bezig met de energietransitie en spelen we een cruciale rol in het faciliteren van deze verandering. We zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van "De Monteursapp", een innovatieve tool waarmee monteurs hun werkzaamheden kunnen ontvangen en afhandelen. Met meer dan 900 gebruikers die dagelijks vertrouwen op deze app, zijn we vastberaden om de energietransitie soepeler te laten verlopen.

Onze monteurs hebben te maken met een veelvoud van processen. Ons doel is om deze processen te vereenvoudigen en te stroomlijnen in √©√©n intu√Įtieve workflow. Zo kunnen onze monteurs zich volledig richten op hun bijdrage aan de energietransitie, zonder afgeleid te worden door complexe administratieve taken.

Voor de verdere ontwikkeling van de Monteursapp hebben we een enthousiaste UX-designer nodig die nauw contact onderhoudt met onze gebruikers. Als UX-designer verzamel je de benodigde requirements bij nieuwe initiatieven, maak je ontwerpen en valideer je deze bij de gebruikers. Je werkt in een hecht scrumteam, waarbij je de ontwerpen aanlevert aan het ontwikkelteam. Na de bouwfase zorg je ervoor dat de functionaliteit voldoet aan de verwachtingen door de werking te valideren en opnieuw te testen bij de gebruikers

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.  Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als UX designer die in nauw contact staat met zijn eindgebruikers. Je denkt mee met de eindgebruiker en weet dat om te zetten in designs die de dienstverlening verbetert. Je wordt enthousiast van het verbeteren van een user-flow en je werk is pas echt compleet als het de meeste waarde oplevert voor een eindgebruiker. Je communiceert je idee√ęn helder en op meerdere niveaus, zodat zowel de Product Owners als de developers ermee aan de slag kunnen. Je bent het best te omschrijven als nieuwsgierig, leergierig, analytisch en een teamspeler.

Ook ben je de persoon met:

 • 2-3 jaar relevante werkervaring;
 • Design/Front-end opleiding, bij voorkeur Communication & Multimedia Design;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Goede Nederlandse taalkennis;
 • In staat om verbanden te leggen tussen de verschillende bedrijfsprocessen;
 • Kennis van minstens twee bedrijfsprocessen van de keten waarin hij/zij werkzaam is, je bent bekend met zowel research en design;
 • Sparringpartner voor stakeholders en Product Owners;
 • Ervaring met relevante methoden en technieken zoals Lean en Agile;
 • Ervaring met werken in multidisciplinaire teams;
 • Gerichtheid op continue verbetering;
 • Kennis van de utilitysector.