Utrecht
Senior
36 uur per week
10 months
Startdatum op 19 februari
Verlopen
231 Dagen geleden
Bestuursdepartement

QA Engineer

De kandidaat heeft minimaal drie jaar aantoonbaar en bewezen ervaring hebt opgedaan met geautomatiseerde testtools (zoals WebdriverIO, Jasmine, VSTS,..).

Opdrachtomschrijving

De CDO van JenV legt primair de focus op het vormgeven van gegevensdelings- en gegevenstyperingsbeleid. Dit komt voort uit de behoefte om data op een efficiënte en transparante wijze over de diverse onderdelen van het ministerie met elkaar te kunnen delen. Hiervoor is het essentieel dat er sprake is van eenheid van taal wanneer wordt gesproken over data. De CDO heeft om die reden de ambitie om van gegevensdeling een organisatorische vaardigheid te maken. JenV brede standaarden voor het definiëren van metadata worden vastgelegd in het JenV Afsprakenstelsel Gegevens (JAG). De metadata zelf wordt op een systematische manier opgenomen in een Gegevensboekhouding (Data Administratie of Data Catalog). Vanuit het programma helpen we door het realiseren van deze gegevensboekhouding, in nauwe samenwerking en onder functionele aansturing van de JenV CDO. Het voornemen is de Gegevensboekhouding geleidelijk per functionaliteit te ontwikkelen. Met behulp van prototypes en Proof-of-Concepts realiseren we een ‘show- and-tell’ voor verschillende stakeholders. Tevens toetsen we hiermee de technische richting voor de uiteindelijke oplossing van de Gegevensboekhouding. Als QA-Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van manuele en geautomatiseerde testplannen. Je bent zowel bekend met end-2-end testing, API testing, regression testing, smoke testing en performance testing. Het identificeren, documenteren en rapporteren van softwarebugs om de kwaliteit van de ontwikkelde software te bewaken en monitoren. Je evalueert en doet aanbevelingen van verbeteringen in het QA-proces en test methodologieën. Door middel van o.a. automatiseren van testprocessen focus jij op het versnellen en betrouwbaar maken van het QA-proces. Je werkt nauw samen met cross-functionele teams zoals de Team-lead, Front-end developers en product team om het product tot hogere hoogtes te tillen. Daarnaast denk je in brede zin mee met het team aan de inrichting van de Gegevensboekhouding die aansluit bij het JenV Afsprakenstelsel Gegevens. JenV staat aan het begin van deze ontwikkeling – daarom zoeken we een ervaren QA-engineer die vanaf de start snel zelfstandig kan meekomen in een snel veranderende, complexe omgeving. Zelf uitstekende code schrijft en documenteert, maar ook goed is in het herkennen van bugs en zich te verplaatsen in het gedrag van eind-gebruikers. Passend bij deze fase is ook een goede communicatieve vaardigheid en een pro-actieve en oplossingsgerichte positieve werkhouding. Tot slot moet je in staat zijn flexibel mee te bewegen met keuzes die gaandeweg op basis van opgedane ervaring gemaakt zullen worden. Omdat we nieuwe software opbouwen gaan we uit van veel onderlinge samenwerking en dus vragen we in principe fysieke aanwezigheid op locatie (Utrecht).

Achtergrond opdracht

Rijksbreed loopt programma Open op Orde. Binnen het department van Justitie en Veiligheid wordt op het onderwerp Datakwaliteit nauw samengewerkt met de CDO van JenV. Voor de realisatie van een JenV brede Gegevensboekhouding (of Data Administratie) als onderdeel van het Afsprakenstelsel Gegevens zoeken we een QA Engineer die ons helpt om hoogwaardige en betrouwbare ondersteunende applicaties te ontwikkelen. 

Functie eisen

  • De kandidaat beschikt over HBO niveau. 
  • De kandidaat heeft minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring als QA engineer in een professionele en complexe omgeving. 
  • De kandidaat heeft minimaal drie jaar aantoonbaar en bewezen ervaring hebt opgedaan met geautomatiseerde testtools (zoals WebdriverIO, Jasmine, VSTS,..). 
  • De kandidaat heeft aantoonbaar en bewezen hands-on ervaring met vanuit scratch opbouwen van een testaanpak (zowel manueel en geautomatiseerd) 
  • De kandidaat scoort minimaal een voldoende op het ingeleverde assessment om in aanmerking te komen voor gunning.

Functie wensen

  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen kennis/ervaring als QA engineer
  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen ervaring met het hands on opstellen en implementeren van een gedegen testaanpak. 
  • De kandidaat heeft aantoonbaar en bewezen ervaring met geautomatiseerde testtools (zoals WebdriverIO, Jasmine, VSTS,..) en beheerst programmeertalen (zoals Python, Java). 
  • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring in het testen van webapplicaties waarin technologien als Angular en Phyton (Flask) worden gebruikt.