Utrecht
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 15 januari
Verlopen
199 Dagen geleden
Bestuursdepartement

Front-end Developer

Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring als Front-end Developer in een professionele en complexe omgeving

Opdrachtomschrijving

De CDO van JenV legt primair de focus op het vormgeven van gegevensdelings- en gegevenstyperingsbeleid. Dit komt voort uit de behoefte om data op een efficiënte en transparante wijze over de diverse onderdelen van het ministerie met elkaar te kunnen delen. Hiervoor is het essentieel dat er sprake is van eenheid van taal wanneer wordt gesproken over data. De CDO heeft om die reden de ambitie om van gegevensdeling een organisatorische vaardigheid te maken. JenV brede standaarden voor het definiëren van metadata worden vastgelegd in het JenV Afsprakenstelsel Gegevens (JAG). De metadata zelf wordt op een systematische manier opgenomen in een Gegevensboekhouding (Data Administratie of Data Catalog). Vanuit het programma helpen we door het realiseren van deze gegevensboekhouding, in nauwe samenwerking en onder functionele aansturing van de JenV CDO. Het voornemen is de Gegevensboekhouding geleidelijk per functionaliteit te ontwikkelen. Met behulp van prototypes en Proof-of-Concepts realiseren we een ‘show- and-tell’ voor verschillende stakeholders. Tevens toetsen we hiermee de technische richting voor de uiteindelijke oplossing van de Gegevensboekhouding. Als Front-end Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van responsieve en intuïtieve gebruikersinterfaces met behulp van Angular. Je implementeert de SOLID principes en best practices om hoogwaardige, herbruikbare en onderhoudbare code te schrijven. Je werkt nauw samen met cross-functionele teams zoals de Team-lead, Back-end developers en product team om technische vereisten te begrijpen en elegante technische oplossingen te bieden. Je bent uitstekend in staat om wireframes en ontwerpen om te zetten in goed functionerende en pixel perfect webpagina’s. Integreren van API’s en services om naadloze gebruikerservaringen te creëren. Daarnaast denk je in brede zin mee met het team aan de inrichting van de Gegevensboekhouding die aansluit bij het JenV Afsprakenstelsel Gegevens. JenV staat aan het begin van deze ontwikkeling – daarom zoeken we een ervaren developer die vanaf de start snel zelfstandig kan meekomen in een snel veranderende, complexe omgeving. Zelf uitstekende code schrijft, documenteert en test d.m.v. unittest, maar ook goed is in het beoordelen van code geschreven door anderen. Passend bij deze fase is ook een goede communicatieve vaardigheid en een pro-actieve en oplossingsgerichte positieve werkhouding. Tot slot moet je in staat zijn flexibel mee te bewegen met keuzes die gaandeweg op basis van opgedane ervaring gemaakt zullen worden. Omdat we nieuwe software opbouwen.

Achtergrond opdracht

Rijksbreed loopt programma Open op Orde. Binnen het department van Justitie en Veiligheid wordt op het onderwerp Datakwaliteit nauw samengewerkt met de CDO van JenV. Voor de realisatie van een JenV brede Gegevensboekhouding (of Data Administratie) als onderdeel van het Afsprakenstelsel Gegevens zoeken we een Front-end Developer met liefde voor coderen. 

Functie eisen

  • HBO niveau. 
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring als Front-end Developer in een professionele en complexe omgeving. 
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare en bewezen ervaring met Front-end Developer tooling en technologien zoals bij de eisen opgesomd. 
  • Minimaal drie jaar aantoonbare en bewezen ervaring met Angular en Typescript. 

Functie wensen

  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen kennis/ervaring als Front-end Developer
  • De kandidaat heeft aantoonbare en bewezen ervaring met het opstellen van een gedegen frontend architectuur
  • De kandidaat heeft aantoonbaar en bewezen ervaring met tools en technologien, zoals JavaScript (ES5 of hoger), HTML5 gerelateerde technologieen, Angular, Typescript, Bootstrap, SASS/LESS, NodeJS, NPM pakkettools, SPA, module loaders webpack/systemjs