Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 15 november
Verlopen
201 Dagen geleden
Alliander

Python Ontwikkelaar

Ervaring met Docker en Kafka

Senior Python Developer

Wil jij Alliander verder helpen verder vorm te geven door onze software naar het hoogste niveau te tillen? Heb je ambitie en passie voor Python Development en energietransitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw energie

Jouw uitdaging is om LKC( Liander Klant & Control) op een optimale wijze te voorzien van relevante sensordata uit onze netten, zodat een potentiële storing voorkomen kan worden of een actuele storing zo snel mogelijk opgepakt kan worden.

Je zult aan de slag aan bij het team Actueel Inzicht in de Energienetten, wat onderdeel is van het ART Field Services. Hierbij zijn je belangrijkste stakeholders de medewerkers van de afdeling LKC en zal jij direct rapporten aan de Product Owner.

Je komt te werken in een team van vijf senior Developers, een Scrum Master en een Product Owner. Samen met het team werk je mee aan initiatieven vanuit de business.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen: 

Samen met je teamleden refine en realiseer je de functionaliteiten die aansluiten bij de wensen van de gebruikers.. Je monitort en beheert de applicaties die bij je liggen en zult op verschillende niveaus schakelen. Daarom is het van belang dat je communicatief vaardig bent en ook kunt sparren met een IT Solution architect over het IT landschap. Tevens zal je ook regelmatig communiceren met gebruikers over de applicaties en functionaliteiten.

Jouw opdrachtgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander en Qirion. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 8.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Afdeling

Je gaat aan de slag binnen het ART Field Services bij de afdeling Onderhoud en Storingen (O&S).

Het ART werkt op een Agile wijze en altijd in nauwe samenwerking met de eindgebruikers. Samen leren, innoveren en transformeren staan centraal. Om datagedreven netbeheer mogelijk te maken en actueel inzicht te geven in onze netten, ontwikkelen we nieuwe technieken en analyses die er voor zorgen dat: 

 • LKC (Liander Klant & Control) een actueel inzicht heeft in het elektriciteitsnet en dat storingsanalyses zo veel mogelijk geautomatiseerd uitgevoerd worden;
 • Monteurs zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd dankzij inzicht in hun actuele locatie en de beschikbaarheid van relevante informatie via mobile devices;
 • Er een optimale klantbediening mogelijk is bij (geplande) onderbrekingen;
 • Slimme meterdata gebruikt kan worden om de kwaliteit van de assetdata te verbeteren en zo storingen te voorkomen.

Jouw achtergrond

Als Senior Developer kom je in het scrum team Actueel Inzicht in de E-netten terecht en bouw je onder anderen online applicaties, portalen en websites. Je werkt nauw samen met Product Owner, Scrum Master en andere ontwikkelaars.

Om dit team te versterken zoeken wij een Senior Developer met gedegen kennis van en ervaring met Python, Docker containers (Open Shift) en Kafka streaming platform. Als ontwikkelaar ontwikkel je nieuwe producten en voer je verbeteringen door aan bestaande producten. Daarnaast  zie je en benut je kansen om samen met het team volwassener te worden in software development binnen het Agile (Scrum) kader.

Je herkent je in onderstaande:

 • tenminste 5 jaar werkervaring als Python Developer;
 • ervaring met Docker en Kafka
 • ervaring met Agile/ Scrum;
 • kennis en ervaring met Cloud Foundry en CI/CD is een pré;
 • kennis en ervaring met Angular en/ of React is een pré;
 • kennis en ervaring met SAP HANA is een pré;
 • ervaring met data analyse, data modelering (dimensioneel en relationeel), data integratie en data cleansing;
 • pro-actieve houding, vragen stellen en je geluid durven te laten horen;
 • in staat om zelfstandig te werken en in staat om snel nieuwe vaardigheden op te doen;
 • die het leuk vindt om complexe puzzels op te lossen;
 • die data kan analyseren en de vertaling kan maken met de business;
 • die ervaring heeft met het implementeren van oplossingen in de uitvoering;
 • ervaring met beheerwerkzaamheden zoals performance, monitoringtools en configuratie;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.