Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 november
Verlopen
230 Dagen geleden
DICTU

Beheerder ICT

Ruime en recente ervaring met beheren van Windows in Enterprise omgevingen

Oprachtomschrijving

Binnen DICTU is de Infra/IaaS-laag verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en instandhouding van generieke diensten als OS, Storage, Compute en Active Directory (AD). Voor het OS Windows team, dat verantwoordelijk is voor de Windows systemen en het beheer van de Citrix omgeving, zijn wij op zoek naar een ervaren beheerder. Hij/Zij heeft een gedegen en aantoonbare meerjarige ervaring met Windows platformen. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Beheer en Inrichten van diverse Windows omgevingen
 • Incidenten kunnen oplossen en RFC's (Topdesk) kunnen opstellen en kunnen uitvoeren
 • Voldoende ervaring met Powershell, VBScript en Ansible
 • Bijdrage aan het goed functioneren van (scrum)team leveren.

Je bent een ervaren beheerder die gedegen en aantoonbare meerjarige ervaring heeft met Windows platformen en inzetbaar is voor het uitvoeren van diverse beheerwerkzaamheden en projecten. Je bent in staat om de eventuele incidenten welke plaatsvinden op een adequate wijze af te handelen. Ook het opstellen en uitvoeren van (complexe) wijzigingen is onderdeel van de werkzaamheden. Je bent pro-actief en komt met verbetervoorstellen om de dienstverlening verder te ontwikkelen en verbeteren. Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht en zorgt er daarbij voor dat alle beheeractiviteiten op de juiste wijze worden geregistreerd. De persoon zal voornamelijk deelnemen aan beheeractiviteiten en interne verbetertrajecten en in mindere mate klant-projectactiviteiten participeren. Ervaring met het werken in een Agile omgeving is vereist.

Achtergrond opdracht

DICTU is één van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zo’n 1600 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan hoogbeschikbare en innovatieve (Cloud en non Cloud) producten en diensten voor onze opdrachtgevers. We leggen ons toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties, het beheren van datacenters en de dienstverlening voor ruim 19.000 werkplekken. Je komt te werken binnen de Infra/IaaS afdeling in het Agile team 'OS Windows'. Dit zelforganiserende team bestaat momenteel uit 10 medewerkers die samen technisch verantwoordelijk zijn voor de Windows en Citrix systemen. De persoon zal voornamelijk deelnemen aan beheeractiviteiten en interne verbetertrajecten en in mindere mate klant-projectactiviteiten participeren. Ervaring met het werken in een Agile omgeving is een vereiste.

Functie eisen

 • Aantoonbare certificering en recente ervaring op het gebied van MS Windows (MCSA 2016 of hoger).
 • Aantoonbare certificering en recente ervaring op het gebied van VMware (vSphere 6.5 of hoger).
 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Ruime en recente ervaring met beheren van Windows in Enterprise omgevingen. 5 jaar
 • Ervaring in het werken bij Overheidsinstanties en/of vergelijkbare organisaties. 3 jaar
 • Ervaring met agile werken in Scrum en Kanban methodes. 2 jaar
 • Ervaring met gebruik van TopDesk voor wijzigingen en incidenten. 3 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.