Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
291 Dagen geleden
Nationaal Cyber Security Centrum

Senior Platform Engineer

Linux besturingssystemen

Opdrachtomschrijving

De kandidaat heeft ruime kennis en ervaring met het ontwerpen en implementeren van kritieke infrastructuur. Monitoring, veiligheid en betrouwbaarheid zijn daarin essentieel. Hiervoor maak je graag gebruik van de nieuwste tools en mogelijkheden binnen het DevOps/cloud- native landschap. Het DevOps landschap kent geen geheimen voor je en daardoor heb je ruime ervaring met het verregaand automatiseren van werkzaamheden en het op peil houden van security. Je zal hiervoor gaan werken met tools zoals Kubernetes, Ansible en Terraform. Daarnaast werk je samen met verschillende applicatieteams voor automatisering en integraties binnen de CI/CD omgeving bestaande uit onder andere GitLab CI en ArgoCD. Tegelijkertijd ben je in staat je collega’s enthousiast te maken voor deze nieuwe innovaties, bijvoorbeeld tijdens demo’s en techtalks voor de rest van de organisatie. Dit allemaal om bij te dragen aan de missie van het NCSC; zodat collega’s adequaat kunnen reageren op digitale dreigingen. Kortom een servicegerichte techneut met een passie voor DevOps technologie.

Achtergrond opdracht

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie.Het cluster Infrastructuur en Technisch Beheer (ITB) is verantwoordelijk voor de infrastructuur, netwerken en kantoorautomatisering van het NCSC. De ITB-collega’s zorgen vanuit hun verschillende rollen voor de 24/7 continuïteit en betrouwbaarheid van onze omgevingen en de doorontwikkeling ervan. Onze infrastructuur vormt het fundament waarop verschillende DevOps-teams hun diensten en applicaties bouwen, dus we leveren ook kennis en tools op het gebied van infrastructuurontwikkeling en beheer. Veelal wordt hier gebruik gemaakt van een Agile-werkwijze. Tot slot biedt het cluster ook een skilled servicedesk, ten behoeve van de beveiligde kantooromgeving en endpoints van onze interne medewerkers.

Funtie eisen

  • De kandidaat heeft minimaal hbo werk- en denkniveau. Dit blijkt uit het cv.
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar kennis van /ervaring met Linux besturingssystemen, bij voorkeur RedHat Enterprise Linux.
  • De kandiaat heeft minimaal 2 jaar kennis van /ervaring met applicatie- en containerplatforms, bij voorkeur VMWare Tanzu en Kubernetes.
  • De kandidaat heeft minimaal 1 opdracht afgerond binnen zelfsturende Agile teams, bij voorkeur Scrum en SAFE.
  • De kandidaat is beschikbaar voor piketuren in de reguliere piketdiensten van het team (= gemiddeld 1 week per 5 weken beschikbaarheidspiket).
  • De kandidaat is na ontvangst VGB per direct beschikbaar.