Utrecht
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 1 mei
Verlopen
10 Dagen geleden
Openbaar Ministerie

Lowcode Modelleur (Blueriq/Pega)

De kandidaat heeft significant aantoonbare recente kennis en werkervaring met Dynamic Case Management modelling (zaakstromen) in een lowcode platform

Opdrachtomschrijving

Samen met je collega’s ga je werken aan het nieuwe systeem dat het Openbaar Ministerie gaat ontwikkelen.Het OM heeft voor het EMMA IV-vernieuwingsprogramma en onderliggende projecten gekozen voor het Be Informed platform en heeft behoefte aan een medior/senior lowcode modelleur die de detailspecificaties, definities en vereisten om onderhoudbare Be Informed-gebaseerde applicaties te ontwikkelen verzamelt, modelleert, configureert en test in Be Informed Studio. Als medior / senior low code ontwikkelaar ga je bij het OM aan de slag met het ontwikkelplatform van Be Informed. Als ervaren Blueriq of Pega modelleur vindt je het uitdagend om met Be Informed aan de slag te gaan. Het OM zal je hierbij ondersteunen in de vorm van specifieke training. Dat verlangt jouw commitment voor de langere termijn (minimaal 1 jaar).Je doet dat binnen de gespecificeerde architectuurrichtlijnen en ontwerppatronen, en werkt in kleine, agile teams. Je besteedt veel tijd aan vernieuwing, verbetering en kennisdeling. Zo help je kennissessies organiseren voor de ontwikkelteams en speel je een rol binnen de ‘applicatie ontwikkel community’. Daarin leer je met collega's van het vakgebied overstijgend van elkaar. Een extra uitdaging daarin is dat de IT-omgeving van het Openbaar Ministerie voortdurend in beweging is. Daarom denk je mee over de beste inrichting van het landschap, zodat we op de lange termijn in een stabiele omgeving kunnen blijven ontwikkelen.

Verantwoordelijkheden

 • Verzamelt, modelleert, configureert en test in Be Informed Studio de detailspecificaties, definities en vereisten om onderhoudbare Be Informed-gebaseerde applicaties te ontwikkelen.
 • Doet dit binnen de gespecificeerde architectuurrichtlijnen en ontwerppatronen, en werkt doorgaans in kleine, agile teams.
 • Requirements engineering;
 • Modelgedreven ontwikkeling;
 • Beheer van bedrijfsregels;
 • Dynamisch / adaptief casemanagement;
 • Testen;
 • Agile ontwikkelmethoden (o.a. Scrum);
 • Systeemintegraties;

Achtergrond opdracht

Binnen het OM is het domein IT volop in ontwikkeling. Voor het domein IT en het programma EMMA zijn wij op zoek naar een Senior Lowcode Modelleur/Adviseur die ingezet zal worden bij Informatie Voorziening Openbaar Ministerie (IVOM) in Utrecht. De Lowcode Modelleur is samen met o.a. frontend-, en backend-ontwikkelaars, testers, de scrummaster, informatieanalist en natuurlijk de product-owner, verantwoordelijk voor het verzamelen, modelleren, configureren en testen in Be Informed Studio van de detailspecificaties, definities en vereisten om onderhoudbare Be Informed-gebaseerde applicaties te ontwikkelen. Je denkt mee over projecten en werkt mee aan/adviseert over Be Informed platformuitbreidingen. Je zult voornamelijk in projectteams komen te werken, samen creëren jullie duurzame waarde voor de organisatie. Met jouw kritische werkhouding achterhaal je waar de behoeften in de business liggen en vertaalt deze in de juiste integratie oplossingen. Je gaat aan de slag bij IVOM. Daar worden de applicaties ontwikkeld die voor het Openbaar Ministerie belangrijk zijn en die de collega’s gaan helpen hun werk nog beter uit te voeren. We werken via de Scrum methodiek samen in teams met o.a. frontend-, en backend-ontwikkelaars, testers, de scrummaster, informatieanalist en natuurlijk de product-owner.

Functie eisen

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding of aantoonbaar gelijkwaardig.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare, recente en relevante werkervaring in een vergelijkbare lowcode modelling functie.
 • De kandidaat heeft significant aantoonbare recente kennis en werkervaring met Dynamic Case Management modelling (zaakstromen) in een lowcode platform.
 • De kandidaat heeft aantoonbare en relevante lowcode modelling opleidingen en certificeringen.
 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met applicatieservers, databases en integratieplatforms.
 • De kandidaat vindt het als ervaren Blueriq of Pega modelleur uitdagend om met Be Informed aan de slag te gaan, zich deze kennis binnen het programma eigen te maken en zich voor de langere termijn (minimaal 1 jaar) te binden aan het programma.
 • De kandidaat is Nederlandstalig; uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • De kandidaat is per direct beschikbaar