Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 17 oktober
Verlopen
243 Dagen geleden
Nationaal Archief

Container Platform Infra Engineer

Op zoek naar een Container Platform Infra Engineer met ervaring met Linux, Kubernetes/OpenShift

Opdrachtomschrijving

Bij het Nationaal Archief zijn we op zoek naar een Container Platform Infra Engineer. Deze persoon zal onderdeel uitmaken van een crossfunctioneel scrumteam op locatie Den Haag van het Nationaal Archief. De kandidaat is een ervaren Infra Engineer met een gedegen technische achtergrond die gewend is in een hecht team te opereren en in staat is vanuit technische en inhoudelijke kennis een bijdrage te leveren aan de verschillende teamactiviteiten. Het team is verantwoordelijk voor de opzet en inrichting van de twee nieuwe datacenters die het Nationaal Archief in gebruik zal nemen.

De kandidaat beschikt daarom over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en een goede technische ondergrond in het gebruik van de gevraagde methoden en technieken. De werkzaamheden houden onder andere in het inrichten van de baremetal nodes, het opzetten en beveiligen van het openshift platform, dit allemaal zo veel mogelijk geautomatiseerd. Het team past hierbij de GitOps methode toe. Daarnaast stelt het team gedeelde services ter beschikking die door de applicatie teams gebruikt kunnen worden, zoals Bulk storage, user directory, backup diensten enz.

Achtergrond opdracht

Zo'n kans krijg je niet vaak: We zijn twee nieuwe datacenters aan het inrichten en opbouwen op basis van OpenShift – en we zoeken iemand die meedenkt en vooral ook meedoet om ons hierbij te helpen! Doel van ons team is het ontwerpen en inrichten van twee nieuwe datacenters op basis van OpenShift om er zo voor te zorgen dat onze business haar workload op het OpenShift Platform kan laten landen. Door dit zowel containerbased als op vm's mogelijk te maken, zorgen we voor een flexibele, toekomstgerichte en in de praktijk werkbare oplossing. We zijn nu op het punt dat we de eerste applicaties kunnen gaan onboarden.

Kan jij ons helpen om deze live te zetten inclusief disaster recovery en failover tussen de twee sites? Naast OpenShift hebben we ook de uitdaging om onze grote hoeveelheden storage beschikbaar te stellen en te migreren naar de nieuwe S3 storage omgeving.

Functie eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau 
  • Certified Kubernetes Administrator (CKA)
  • Certified Kubernetes Application Developer (CKAD)
  • Ervaring met Linux (3 jaar)
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in Agile omgeving
  • Aantoonbare en courante hands-on werkervaring met container technologie zoals Docker en containers
  • Ervaring met Kubernetes/OpenShift (1 jaar)
  • Aantoonbaar minimaal 3 jaar relevante en recente Infrastructuur en of DevOps ervaring
Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland. 137 kilometer archieven, 15 miljoen foto's, 300.000 kaarten en tekeningen, en 440 terabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland. Voor verdere informatie zie www.nationaalarchief.nl