Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
309 Dagen geleden
COA

Domeinarchitect technische security

Opdrachtomschrijving:

Als Domeinarchitect Technische Security kom je te werken in het team Design Office dat bestaat uit (technische) domeinarchitecten die zich bezighouden met het begeleiden van en sturen op ICT-verandertrajecten binnen het COA. Dit mede op basis van opgestelde architectuurartefacten zoals technische architectuurblauwdrukken op het gebied van de domeinarchitecturen voor het netwerk, platformen & systemen, cloud e.d. Voor het COA is informatiebeveiliging een belangrijk topic, zeker bij de vele innovaties die gepland zijn (denk bijvoorbeeld aan ambities als cloudadoptie, datagedreven werken e.d.). Als Domeinarchitect Technische Security weet je hoe belangrijk het is om een goed beveiligde en betrouwbare ICT-omgeving te hebben waarmee onze ambities op een veilige en gecontroleerde wijze kunnen worden gerealiseerd.

Eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding en relevante certificaten zoals Cisco CCNP Security, Microsoftcertificering(en) o.h.g.v. Azure Security Technologies, Certified Cloud Security Professional (CSSP) e.d.
  • Het is een pré als je ook beschikt over specifieke securitycertificaten zoals CISSP-ISSAP, Microsoft Cybersecurity Architect Expert et cetera.
  • Je houdt je vakliteratuur op het gebied van informatiebeveiliging en cyber security actief bij en hebt minimaal 5 jaar ervaring als domeinarchitect Technische Security in vergelijkbare omgevingen.
  • Je hebt kennis van relevante referentie-architecturen/normen als ISO 27001, BIO, OWASP e.d.
  • Je hebt kennis van en ervaring met organisatorische elementen van informatie-beveiliging en cyber security zoals de werkwijze van een SOC en de geautomatiseerde processen daaromheen (i.e. SIEM, SOAR).

Bedrijfsinformatie:
COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en begeleiden hen naar een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Men werkt daarbij nauw samen met de andere organisaties binnen de vreemdelingenketen zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Alle partners hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden.

Zelfstandig bestuursorgaan
Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en voert de taken uit die zijn vastgelegd in de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Wet COA). De organisatie legt verantwoording af aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.