Assen
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 18 september
Verlopen
315 Dagen geleden
DICTU

Container platform engineer

kennis van Linux, Kubernetes

Opdrachtomschrijving

Als DCMP, onderdeel van Dictu, zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers die mee helpen om ons containerplatform verder uit te bouwen. Het platform is gebaseerd op Docker, Kubernetes met Rancher en draait op een VMWare(Red Hat Linux) en PCA(Oracle Linux) omgeving. Dit is ingebed in de complexe en uitgebreide infrastructuur van Dictu waar vele applicaties draaien van diverse overheidsinstellingen. Je komt in een klein(5 medewerkers) en enthousiast team waarbij collegialiteit, diepgaande kennis en klantgerichtheid hand in hand gaan. De inwerk periode is kort waarna je geacht wordt zelfstandig stories op te pakken en deze na review af te ronden. Op de roadmap voor komend half jaar staat o.a. migratie naar nieuwe Linux versie, implementatie realtime security, automatisering van cluster wijzigingen door klanten en het draaien in een hybride Cloud zoals Azure en ODC-Noord. Jij, platform beheerder, draait mee in de dagelijkse agile werkzaamheden, draagt zorg, met jouw collega’s, voor een up-to-date platform en implementeert nieuwe functionaliteit. Je bent proactief ingesteld en lost issues op voordat de klant hiervan hinder ondervindt en je vindt het leuk om nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied te volgen en je collega’s hierin mee te nemen. Daarnaast ben je flexibel en kunt snel schakelen als dat gevraagd wordt en om je weg te vinden in de eisen die Dictu stelt aan de betrouwbare levering van zijn diensten. Tevens ga je meedraaien in de consignatie en onderhoudsmomenten buiten kantoortijden. Uiteraard voldoe je aan de organisatieprocedures om de integriteit en veiligheid van het platform te waarborgen.

Achtergrond opdracht

DCMP is opzoek naar medewerkers die invulling willen geven aan nieuwe ontwikkelingen, hybride cloud/RKE2/realtime security/etc… en daarnaast meedraaien in het standaard beheer van ons platform. Standplaats is Assen maar het is mogelijk om, in overleg, hybride te werken.

Functie eisen

  • kennis van Linux, Kubernetes
  • HBO werk en denk niveau 2 jaar
  • Agile/devops/Safe 1 jaar

Competenties

Je kunt omgaan met procedures en richtlijnen op het gebied van veiligheid en beheer. Je hebt bij voorkeur ervaring met agile werken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om jouw kennis te delen met collega's.

Aanvullende kennis

Kennis van Rancher, Neuvector, Calico, , Docker, Harbor, Git is een pré

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.