Rotterdam
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
175 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Senior Functioneel Beheerder

Kennis en ervaring met de beheerstandaard BISL en gecertificeerd

Opdrachromschrijving

Als senior functioneel beheerder ga je binnen het RWS-DSO programma aan de slag met het beheer en doorontwikkeling van de webapplicatie die Rijkswaterstaat heeft ontwikkeld. Je werkt in een team van functioneel beheerders en draagt zorg voor een verbinding tussen het werkproces en ICT-proces. Met dit beheerteam en andere ontwikkelteams werk je samen in een keten van product owners, architecten, applicatiebeheerders en softwareleveranciers. De samenwerking met andere ontwikkelteams, zowel binnen Rijkswaterstaat als met andere overheidsonderdelen en ketenpartners, is belangrijk. Want achter het digitale omgevingsloket hebben de verschillende overheidsorganisaties hun eigen systeem. Als functioneel beheerder draag je bij door:

  • efficiĆ«nt coƶrdineren en afhandelen van vragen, meldingen en wensen;
  • te schakelen met de juiste experts om problemen op te lossen;
  • gebruikers te ondersteunen bij bevoegdheden en autorisaties;
  • je uitvoerende rol in het operationele beheer bij gebruikersondersteuning, testen, configureren en implementeren;
  • de performance en de beschikbaarheid van componenten van de webapplicaties te monitoren en verbetervoorstellen te doen.

We zoeken een pro-actieve functioneel beheerder met goede communicatieve vaardigheden die zich thuis voelt in een beheerorganisatie in ontwikkeling.

Achtergrond opdracht

Met de introductie van de Omgevingswet wordt de stap gemaakt naar het Ć©Ć©n loket principe waar alle gebruikers van het stelsel terecht kunnen voor alle informatie over en gebruikerstoepassingen van de Omgevingswet. In de Omgevingswet wordt een belangrijke stap gezet naar decentralisatie van de regelgeving betreffende de Openbare Ruimte. In het omgevingsloket zullen daarom de regels van zowel het Rijk als gemeenten, waterschappen en provincies in onderlinge samenhang worden ontsloten. Het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet Landelijke Voorziening (DSO-LV) realiseert de ICT producten (applicaties, gebruikerstoepassingen, interfaces, services) rondom de implementatie en het gebruik van de Omgevingswet. Producten worden door verschillende overheidsorganisaties (RWS, Kadaster, Koop, Geonovum) gerealiseerd en beheerd. De tactisch beheerder (Kadaster) is verantwoordelijk voor de ketenregie.

Functie eisen

  • HBO (bijv. informatica, informatiekunde)
  • Kennis en ervaring met de beheerstandaard BISL en gecertificeerd.
  • Aantoonbare ervaring als functioneel beheerder in een complexe organisatie en met het functioneel ondersteunen van eindgebruikers 6 jaar
  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van een interne ontwikkelorganisatie 6 jaar
  • Aantoonbare ervaring met agile werken 3 jaar