Apeldoorn
Medior
20 uur per week
3 months
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
291 Dagen geleden
Belastingdienst

Cloud Consultant (medior)

Wij zijn op zoek naaar een Medior Cloud Consultant met diepgaande kennis van het Weolcan Cloud Governance framework.

Opdrachtbeschrijving

Op basis van het Weolcan Cloud Governance Framework komen tot een aanpak voor verdere invulling van de Cloud governance voor de Directie IV, gerelateerd aan Belastingdienst, Toeslagen en Douane. Voorstellen en afstemmen van de prioritering, resulterend in een planning voor de inrichting van de Cloud governance. Implementeren van de geprioriteerde onderwerpen van de Cloud governance, in samenwerking met de relevante organisatie-onderdelen en stakeholders. Uitdragen van het Cloud gedachtengoed in de organisatie. Dit betreft medewerkers en bestuurders breeds binnen de IV-organisatie, maar ook bij de relevante business-onderdelen van Belastingdienst, Toeslagen en Douane.

Signaleren van anti-patterns bij de implementatie en adoptie van Cloud binnen de Directie IV, en het doen van voorstellen ter verbetering. Expliciet onderdeel van de opdracht is om inrichting van de governance vorm te geven in samenwerking met de relevante onderdelen van de Directie IV, in het bijzonder met de eerder gestarte Cloud-initiatieven voor Toeslagen en MS365.

Achtergrond opdracht

De Directie Informatievoorziening (IV) wil de Belastingdienst, Toeslagen en Douane optimaal ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Cloud speelt een belangrijke rol in de visie van de Directie IV. Te beginnen met Microsoft Azure, maar achterliggend is het idee van een hybride multicloud strategie. Gestart is met enkele pionier-projecten. Om de transitie naar de cloud te versterken en meer gestructureerd vorm te geven is een Cloud Center of Excellence (CCOE) opgericht. Dit CCOE faciliteert en stimuleert de beweging naar Cloud voor de directie IV, ten behoeve van de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Een belangrijke component hiervan is implementatie van een effectieve Cloud Governance.

Functie eisen

 • Kennis en ervaring op gebied van verandermanagement
 • Diepgaande kennis en ervaring met het Weolcan Cloud Governance model
 • Gecertificeerd op cloud (DevOps)
 • Gecertificeerd op architectuur
 • HBO+
 • Cloud – 1 jaar ervaring
 • Verandermanagement – 1 jaar ervaring
 • Heeft diepgaande kennis van het Weolcan Cloud Governance framework (knock-out);
 • Is bekend met Azure technologie en welke capabilities deze technologie biedt om onze business te helpen
 • Bekendheid met werken binnen de Rijksoverheid is een pré

Competenties

 • Kan overzicht creëren in een zeer complexe omgeving met veel belangen
 • Is in staat snel inzicht te krijgen in het stakeholderlandschap en hun zienswijze vertalen en meenemen.
 • Heeft relevante referenties bij eerdere bedrijven rondom deze werkzaamheden
 • Je weet mensen te verbinden, communiceert makkelijk op verschillende niveaus en werkt graag met mensen uit verschillende teams om samen stap voor stap voor een structurele verbetering te zorgen
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.