Assen
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 1 maart
Verlopen
157 Dagen geleden
DICTU

Technisch Applicatie Beheerder

Wij zoeken een technisch applicatie beheerder die een mogelijk migratie en upgrade traject ingaat naar Container omgeving.

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een technisch applicatie beheerder die met ons een mogelijk migratie en upgrade traject ingaat naar Container omgeving. Zo mogelijk assisteren met een SAAS traject.

De BMC Beheerder zorgt voor de beschikbaarheid en ongestoorde werking van meerdere applicaties die ten gunste komen van het CMS van DICTU. Analyseert en (structureel) verhelpt storingen aan deze applicaties. Werkt mee aan projecten ter verbetering van de dienstverlening van DICTU. Denkt mee over verbeteringen in het CMS van DICTU. Draagt zorg voor het technisch deel van de installatie- en onderhoudswerkzaamheden van de de CMS tooling binnen BMC.

Achtergrond opdracht

De BMC Beheerder zal onderdeel gaan uitmaken van ITOM (IT Operations Management). Binnen het team CMDB zal je actief beheer uitvoeren voor de BMC Discovery en BMC CMDB/ITSM applicaties. Als BMC beheerder van de afdeling ITOM ben je betrokken bij het beheren van de verkenning van het ICT landschap van DICTU. Daarnaast ben je actief in het beheren van koppelingen met oa BMC CMDB om de verkende informatie beschikbaar te stellen aan de organisatie. De BMC beheerder is het aanspreekpunt voor alle moeilijke (technisch) specifieke operationele zaken die de afdeling betreffen op het vlak van discovery en CMDB. De BMC beheerder werkt samen op vakinhoudelijk en procesmatig vlak met de andere BMC beheerders en met andere ITOM- collega’s. De BMC beheerder brengt structuur aan in zijn werk, houdt overzicht, stelt prioriteiten en concretiseert de stappen die nodig zijn om de doelen te bereiken, werkt methodisch en gestructureerd. Is in staat om voor de taakuitvoering die ook anderen betreft tijd en middelen aan te wenden en te organiseren ten einde het doel te bereiken.

Functie eisen

  • BMC ITSM Certified Professional
  • ITIL v3 Expert
  • ITSM, CMDB, Discovery
  • Ervaring met implementeren en onderhouden/troubleshooting van BMC Service Management tooling (ITSM, RSSO, Mid-Tier, AR System, Discovery, Atrium CMDB en Atrium Integrator)
  • Basis vaardigheiden gerelateerd aan de tooling (REST API, Apache Tomcat, Java, Jetty, Linux, Windows, Oracle DB, MS-SQL DB)
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.