Apeldoorn
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
184 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Mobile Designer

Wij zoeken een Senior UX Designer met gedegen kennis van Native mobiele applicaties en het ontwerpen van Native (iOS en Android) mobiele oplossingen conform de richtlijnen van de Rijksoverheid voor Google en Android.

Opdrachtbeschrijving

Wij vragen een Senior UX Designer met een bewezen staat van dienst in het ontwerpen van boeiende gebruikerservaringen voor mobiele apps conform de richtlijnen van de Rijksoverheid voor Google en Android. Met ervaring van het vertalen van complexe requirements naar intuĂŻtieve ontwerpoplossingen voor diverse mobiele platforms.

Als Mobiele UX-Designer ben je de drijvende kracht achter de ontwikkeling van gebruikersinterfaces die naadloos aansluiten bij de behoeften van onze opdrachtgevers en de verwachtingen van de gebruikers. Je hebt niet alleen oog voor detail en esthetiek, maar begrijpt ook hoe essentieel het is om gebruiksvriendelijke en intuïtieve ervaringen te creëren op verschillende mobiele apparaten. Je zult werken aan meerdere projecten tegelijk voor verschillende opdrachtgevers, waarbij je jouw creatieve en analytische vaardigheden inzet om unieke mobiele oplossingen te ontwerpen.

Daarnaast vind je slimme oplossingen met goed doordachte concepten voor onze transitie van ons huidige mobiel ontwikkelplatform naar onze nieuwe Native ontwikkelstraat, je werkt zowel zelfstandig als binnen een multidisciplinair team. Ook ben je door je communicatieve vaardigheden in staat je werk, inzichten en visie overtuigend overbrengen naar andere UX- en online experts binnen en buiten het team om je designs met inhoudelijke argumenten te duiden en te verdedigen, je weet te inspireren en te enthousiasmeren. Je weet jouw ontwerpen te motiveren en professioneel met feedback om te gaan. Ook ben je in staat om je designs voor meerdere verschijningsvormen (multi-device: web, tablet & mobiel) te optimaliseren.

Design van Xamarin forms en Native apps, waarbij kennis en ervaring met Apple HIG (Human Interface Guide)en Android (Material Design gidelines) een pré is..

Achtergrond opdracht

''Het Mobile Competence Center Belastingdienst ontwerpt mobiele oplossingen op basis van het ontwikkelplatform Xamarin (Apps) i.c.m. .Net back- ends voor Burgers & Bedrijven (extern) en voor medewerkers (intern), daarnaast ontwerpen wij ook Apps voor de Rijksdienst (Ministeries) voor de mobiel platformen iOS (iPhone/iPad) en Android (Samsung, Sony etc.). Daar horen grote, kleine en creatieve opdrachten bij. We verwachten van de kandidaten dat zij enthousiast en energiek te werk gaan in dit innovatieve traject en ook open staan om persoonlijk te investeren. Daarnaast verwachten wij een ‘Agile Scrum DNA’ met drive voor constant veranderen en innoveren passend in de dynamische cultuur van het Mobile Competence Center.''

Functie eisen

 • UX (interactie) design van mobiele oplossingen conform de richtlijnen van Google en Apple
 • Kennis en ervaring met requirements analyses 
 • Expert kennis van design tools zoals Axure en Sketch. Figma is een prĂ©
 • Een diploma in een relevant gebied (bijv. Interaction Design of Communication and Multimedia Design)
 • Vermogen om je oplossingen helder over te brengen en te presenteren
 • Ervaring met het werken in een iteratieve en Agile omgeving
 • Ervaring met het ontwerpen voor iOS en Android
 • 4 jaar WO/HBO werk- en denkniveau
 • Analytisch sterk en snel eigen maken van business processen (4 jaar ervaring)

Aanvullende kennis

 • Aantoonbare ervaring met het ontwerpen van gebruikersinterfaces voor mobiele apps
 • Uitgebreide kennis van mobiele interactiepatronen en de mogelijkheid om deze kennis toe te passen om intuĂŻtieve en gebruiksvriendelijke ontwerpen te creĂ«ren
 • Bewezen vaardigheid in het werken met ontwerptools zoals Sketch en Figma
 • Diepgaand begrip van platformspecifieke richtlijnen, waaronder Apple Human Interface Guidelines en Google Material Design 2 en 3
 • Ruime kennis van toegankelijkheid en WCAG-richtlijnen
 • Ervaring met stakeholdermanagement en uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Analytisch denkvermogen en aandacht voor detail
 • Zelfstandig kunnen werken en tegelijkertijd effectief kunnen samenwerken binnen een team
 • Ervaring van design van Xamarin forms is een basis vaardigheid
 • Ervaring met Design Systems voor Native apps, waarbij kennis en ervaring met Apple HIG (Human Interface Guide) en Android (Material Design gidelines) een prĂ© is (wordt nagevraagd tijdens de intake)
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuĂŻteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.