Rotterdam
Senior
40 uur per week
Startdatum op 4 september
Verlopen
338 Dagen geleden
Port of Rotterdam

Azure Integratiespecialist

Minimaal 3 jaar ervaring met Azure, in het bijzonder API Management, Functions en Logic apps, Azure DevOps

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Hoe ziet de omgeving eruit?

De afdeling Digital & Information Technology is eindverantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) digitale producten en daarmee de digitale ambities van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en haar (internationale) klanten en stakeholders. Binnen de afdeling zijn verschillende teams (end-to-end) verantwoordelijk voor het faciliteren en realiseren van de digitale ambities binnen de kerndomeinen van de organisatie.

Je gaat werken in het Platform Integration team, wat verantwoordelijk is voor iPaaS; het Azure cloud platform dat verschillende applicaties, systemen en technologieën met elkaar verbindt. iPaaS vormt bij HbR een belangrijke schakel in het applicatie- en datalandschap. Alle integraties tussen HbR applicaties worden door iPaaS ondersteund. Tevens is het iPaaS platform de oplossing voor dataontsluiting naar derden. De integraties, waaronder API management, worden ingezet in missiekritische ketens.

Het Platform Integration team bestaat uit verschillende T-shaped Azure specialisten die nauw samenwerken met andere development teams en leveranciers bij het realiseren van de integraties. Het team werkt met een agile mindset en volgens de Secure Dev/Ops principes.

Opdrachtbeschrijving

Als Azure integratiespecialist ontwerp en ontwikkel je integraties, die via API’s intern en/of extern ontsloten worden. Je hebt daarbij te maken met uiteenlopende systemen en verschillende protocollen en structuren. Je zet je technische kennis in om een state-of-the-art integratie te ontwikkelen, en denkt daarbij ook mee in het realiseren van een uniforme API catalogue die ook voor externe afnemers helder en bruikbaar is. Randvoorwaarden als security en compliancy pak je mee “by design”, zodat de integratie voldoet aan de hoge eisen die een missiekritische omgeving stelt. Je bent gewend om in complexe omgevingen te werken en je beschikt daarbij over overtuigingskracht en doorzettingsvermogen om de oplossing te realiseren.

Functie eisen

  • Minimaal 5 jaar ervaring als integratiespecialist in een complex applicatielandschap;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met Azure, in het bijzonder API Management, Functions en Logic apps, Azure DevOps;
  • Aantoonbare kennis van het Microsoft Azure portfolio (Azure Well-Architected Framework, Cloud Adoption framework, Azure Integration Services, Infrastructure as Code, Azure DevOps & CI/CD);
  • Aantoonbare kennis van netwerkinfrastructuur en security;
  • Teamspeler met een agile mindset, pakt eigenaarschap en heeft een “think big act small”, “can-do”, “make-it-happen” mentaliteit;
  • Goede communicatieve skills in de Nederlandse en Engelse taal.