Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 15 augustus
Verlopen
317 Dagen geleden
Planbureau voor de Leefomgeving

Functioneel Beheerder

Wij zoeken een Functioneel beheerder met focus op Office 365.

Als Functioneel Beheerder bij BPO ben je samen met een collega verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve uitvoering van het ICT proces binnen PBL. Het beheer van de ICT van het PBL is voor een belangrijk deel ondergebracht bij het Shared Service Centre CAMPUS. Daarnaast maakt het PBL gebruik van clouddiensten bij Azure en Surf (Research Drive). PBL is een wetenschappelijke instuur die onder de Ministerie van Infrastructuur en Waterstaan valt, meer wel met eigen bedrijfsvoering.

De hoofdtaken van deze functie zijn:

Functioneel beheer van de ICT-portfolio van het PBL. Je zorgt als functioneel beheerder dat de functionele werking van de ICT aansluit bij de vraag van de gebruikers. Hierbij gebruik je de input van een aantal kerngebruikers en van de ICT-regisseur voor de jaarlijkse PDCA-cyclus ten behoeve van het actueel houden van de ICT portfolio. Je bent verantwoordelijk voor het functioneel inrichten en het beheren van de verschillende applicaties. Je ondersteunt gebruikers en beheert de functionele documentatie.

Het beheer van Azure en Research Drive. Voor het inrichten van Azure is een externe partij ingehuurd die ook het grootste deel van het beheer uitvoert. Je verzorgt het aanmaken van accounts en toekennen van rechten voor deze omgeving. Het inrichten en beheren van Research Drive ligt volledig bij PBL/ICT. Je bent verantwoordelijk voor de mappenstructuur, het aanmaken en verwijderen van accounts en het toekennen van rechten.

Operationeel beheer van eigen PBL apparatuur. Het PBL heeft een beperkte hoeveelheid eigen ICT apparatuur in gebruik, zoals een plotter, etikettenprinters, video-vergaderapparatuur en enkele reservelaptops en -smartphones. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van deze apparatuur.

Bijhouden van ICT informatie op de intranetsite van het PBL (“Pebbles”). Je zorgt ervoor dat deze ICT informatie up-to-date en volledig is, zodat gebruikers deze informatie kunnen opzoeken en raadplegen.

Functie eisen:

  • HBO werk- en denkniveau, incl. HBO diploma richting ICT
  • Je hebt kennis en ervaring met Office 365
  • Je hebt ervaring met applicatiebeheer en met het uitvoeren van BISL
  • Minimaal 2 jaar ervaring als Functioneel Beheerder van Office 365
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent geduldig, pro-actief en betrouwbaar
  • Je bent bereid om je snel nieuwe procedures eigen te maken