Arnhem
Senior
40 uur per week
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
323 Dagen geleden
Alle vacatures bij LINKIT

IT Consultant

Alliander is opzoek naar een business analist voor een implementatie van landelijk meld systeem.

Landelijk SIS:

Om de veiligheid op gedeelde stations te vergroten is op verzoek van Netbeheer Nederland het project Landelijk StationInmeldSysteem (LSIS) gestart. De domeinraad S&I heeft op 1 juni akkoord gegeven op de bouw van het een nieuwe app. Dit is een samenwerking tussen Alliander, Enexis, Stedin en TenneT. Door het ontwikkelen van een uniforme landelijke in- en uitmeldprocedure willen we de kans op schakelincidenten verminderen. Hiermee verhogen we de veiligheid van onze collega’s op de stations. 

Met het stationsinmeldsysteem (SIS) registreren we de aanwezigheid van medewerkers op (hoogspannings-)stations en (middenspannings-)ruimtes. Een aantal van deze locaties beheren we samen met onze collega-netbeheerders, bijvoorbeeld met TenneT? 

In de huidige situatie moet je bij het betreden van een gedeeld station twee of meer procedures volgen om je in- en uit te melden. Deze procedures om de aanwezigheid op een station te registreren, verschillen per netbeheerder. En zij hebben ook allemaal hun eigen SIS. Deze werkwijze is omslachtig en foutgevoelig. Hierdoor hebben bedrijfsvoerders van verschillende netbeheerders mogelijk niet hetzelfde overzicht van wie er op een gedeeld station aanwezig zijn. Daarom werken we nu met alle netbeheerders samen aan een uniforme registratieprocedure?

Ontwikkeling LSIS app:

Met het ontwikkelen van de Landelijk StationInmeldSysteem (LSIS)-app zorgen we ervoor dat alle netbeheerders op een gedeeld station dezelfde in- en uitmeldprocedure hanteren en hetzelfde systeem gebruiken. Hierdoor beschikt elke bedrijfsvoeringcentrale van het gedeelde station over een digitaal overzicht. Het is dan in een oogopslag inzichtelijk wie er aanwezig zijn. Dit maakt de uitvoering van schakelhandelingen overzichtelijker en veiliger. Voor de bedrijfsvoerder is het makkelijker overzicht van aanwezigheid te houden en voor stationsmedewerkers scheelt het meerdere keren in- en uitmelden? 

Functie omschrijving:

Voor de business implementatie is Alliander op zoek naar een consultant die eerder business implementaties heeft uitgevoerd analoog aan deze opdrachtomschrijving. Werkervaring heeft opgedaan bij (andere) netbedrijven en ervaring heeft met stakeholdermanagement en projectmanagement. Communicatief sterk is en partijen weet te overtuigen en te bewegen om tot resultaat te komen. Voor de eisen zie selectiecriteria.