Deventer
Medior
40 uur per week
Startdatum op 1 september
Verlopen
388 Dagen geleden
Bosch

Control Software Engineer

Ervaring met C++, Python en Simulink is een must

De afdeling

De afdeling HC-CS/XCT1 is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van control units voor onder andere CV-ketels en voor connectivity producten, zoals de Bosch Easy Control.

Binnen de afdeling zijn enkele SAFe treinen opgezet met multidisciplinaire teams, welke verantwoordelijk zijn voor de Hardware (mechanical en electrical) en Software (control-applicatie, mobile-app en embedded) development.

Het Application Development Team (ADT) is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de control software voor de control units en het implementeren hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van functies en algoritmes om boiler applicaties optimaal te laten functioneren. Deze vacature valt binnen 1 van de ADT teams.

De functie

Vanuit het ADT team ben jij verantwoordelijk voor het functionele gedrag van de CV ketel. De control units worden ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe appliances bij onze collega’s op de verschillende locaties van Bosch HC. In jouw rol als Control Software Engineer denk je mee over nieuwe functies die bijdragen aan comfort en efficiëntieverbetering van warmtetoestellen voor woonhuizen en gebouwen.

Tevens zorg je voor de implementatie en het testen van de benodigde functies en algoritmes in software (zoveel mogelijk via de automatische test-omgeving) en je verzorgt de daarbij behorende documentatie. Hierbij houd je rekening met het modificeren van de software door interne klanten met behulp van parameters, zodat deze is aan te passen aan de wensen en karakteristieken van een specifieke ketel uitvoering.

Tot het takenpakket behoren:

 • Ontwikkelen van controle software op basis van product- en procesvereisten;
 • Bespreken en definiëren van concepten met zowel interne en externe ontwikkelaars;
 • Ontwerpen, documenteren en implementeren van software inclusief (unit) tests op basis van gedefinieerde architectuur;
 • Implementeren van nieuwe functies in met name Simulink
 • Het hebben van kennis en ervaring met software development tooling en bouwstraten;
 • Samenwerken met andere Bosch HC-afdelingen wereldwijd om de specificaties en software op het gewenste niveau te krijgen;
 • Opzetten en onderhouden van documentatie;
 • Ondersteunen van de afdeling om de software-ontwikkelingsprocessen en -methoden continu te verbeteren.

Wij vragen:

 • BSc of MSc in Electrical Engineering (EE), Software Engineering of Computer Science (CS) of gerelateerde studie met minstens 2 jaar relevante werkervaring of vergelijkbaar niveau;
 • Ervaring met het implementeren van functies in C/C++ en algoritme ontwikkeling;
 • Ervaring met C++, Python en Simulink is een must;
 • Kennis van de nieuwste technieken en methoden voor softwareontwikkeling;
 • Praktische kennis met opsporen van fouten in software;
 • Analytisch sterk, proactief, dynamische instelling en hands-on mentaliteit;
 • Ervaring met Agile ontwikkeling is een pre;
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, in de Engelse taal

Je bent in staat om een totaalplaatje te zien en op die manier hoofd- van bijzaken te scheiden en vindt het leuk om samen te werken in een team. Je hebt de Agile mind set (fouten maken en daarvan leren, waarde leveren voor de klant staat centraal, zelf organiserend en transparant). Je neemt verantwoordelijkheid voor je beslissingen en acties en je lost op constructieve wijze conflicten op. Ten slotte beschik je over een goede overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Teamplayer met een hands-on mentaliteit

Onze ideale kandidaat is ondernemend en hij/zij denkt in oplossingen in plaats van in problemen. Daarnaast ga je onafhankelijk en besluitvaardig te werk; je komt op eigen initiatief in actie en je zorgt ervoor dat zaken gerealiseerd worden.

Afspraak is dat wij 2 dagen per week op kantoor in Deventer (samen)werken. We verwachten dat de reisafstand daarbij past.