Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
382 Dagen geleden
Logius

Applicatie Architect

Wij zijn op zoek naar een Applicatie Architect met kennis en ervaring van IT infrastructuur, Cloud, Applicatieontwikkeling en SAFe for Architect/Agile omgeving.

Opdrachtbeschrijving

Je vertaalt de behoefte van onze opdrachtgevers naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Je bent in staat om de architectuur van onze verschillende diensten te ontwerpen en/of door te ontwikkelen. Daarnaast beantwoord je ook de verschillende migratie-vraagstukken die spelen.

Je helpt met het ontwerpen, realiseren en beheren van voorzieningen. Kennis van security- en privacy-by-design concepten, webapplicaties, PKI, Encryptie, API’s, JSON en JWT is van groot belang. Kennis van HSM’s en protocollen zoals SAML en OIDC heeft een extra toegevoegde waarde.

Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied en helpt ons, met jouw conceptueel inzicht, om het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stakeholders en scrumteams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig.

Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je. Je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. Je werkt in onze SAFe methodiek met meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten. In scrum-events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s en kunt goed bijsturen. Hierbij aarzel je niet om de leiding te nemen over zo’n bijeenkomst.

Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Als Logius architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stakeholders, beheer & continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing.

Functie eisen

  • Archimate, TOGAF, NORA, cryptografie, microservices, containerplatforms
  • Kennis van organisatieveranderings-, inrichtings-, en procesprincipes, bij voorkeur binnen complexe processen van overheidsorganisaties
  • SAFe
  • 4 jaar HBO / WO werk- en denkniveau. Kennis over IT-infrastructuur en Applicatieontwikkeling
  • Architectuur van Cloud-oplossingen (4 jaar ervaring)
  • Kennis en ervaring met het werken in een SAFe for Architect (gecertificeerd) en agile omgeving (4 jaar)

Competenties

  • Communicatief vaardig en in staat om comfortabel te schakelen op verschillende niveaus, van mede-collega tot directeur op het Ministerie van BZK
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Bekend met werken in scrum (agile) teams en Agile/Safe
  • In staat om complexe IT te doorgronden, organisatiesensitief, proactief
  • Informeel leiderschap (serving leader)

Aanvullende kennis

Certificering als Open CA, The Open Group Certified Architect is een pré

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.