Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 juni
Verlopen
393 Dagen geleden
DICTU

Citrix specialist

Ruime ervaring met beheren van Windows en Citrix in Enterprise omgevingen

Opdrachtomschrijving

Bij DICTU zijn we binnen het team, die verantwoordelijk is voor het beheer van een Citrix omgeving, op zoek naar een ervaren Citrix specialist. De werkzaamheden bestaan uit het beheren van deze omgeving welke wordt gebruikt voor het ontsluiten van beheerwerkplekken en bedrijfsapplicaties. Je bent in staat om de eventuele incidenten welke plaatsvinden op een adequate wijze af te handelen. Ook het opstellen en uitvoeren van (complexe) wijzigingen is onderdeel van de werkzaamheden. Je bent pro-actief en komt met verbetervoorstellen om de dienstverlening verder te ontwikkelen en verbeteren. Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht en zorgt er daarbij voor dat alle beheeractiviteiten op de juiste wijze worden geregistreerd.

Achtergrond opdracht

DICTU is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zo’n 1600 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan hoogbeschikbare en innovatieve (Cloud en non Cloud) producten en diensten voor onze opdrachtgevers. We leggen ons toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties, het beheren van datacenters en de dienstverlening voor ruim 18.000 werkplekken en 13.000 devices. Binnen Dictu nemen Citrix producten een prominente plaats in. Zo zijn er implementaties van XenApp, XenDesktop, XenServer en NetScalers in gebruik. In deze context is DICTU op zoek naar een Citrix Specialist. Ervaring met werken in een DevOps omgeving is een pre.

Functie eisen

 • Aantoonbare certificering en ervaring op het gebied van MS Windows.
 • Aantoonbare certificering en ervaring op het gebied van Citrix. Systeembeheer
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Citrix Certified Professional Virtualization CCP-V.
 • Citrix Certified Professional Networking CCP-N.
 • Microsoft MCSA 2016 of MCSE 2016.
 • Ruime ervaring met beheren van Windows en Citrix in Enterprise omgevingen. 5 jaar
 • Kennis en recente ervaring met Windows Server 2016/2019. 4 jaar
 • Kennis en recente ervaring met Citrix Virtual Apps & Desktops. 4 jaar

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewust
 • Analyserend vermogen
 • Flexibiliteit Pro-actief

Aanvullende kennis

Je hebt ruime ervaring in het ontwerpen en implementeren van grote XenApp en/of XenDesktop omgevingen bij voorkeur binnen de overheid. Het zou wenselijk zijn als je ook over de volgende certificeringen beschikt: Citrix CCE-V ITIL v3 Foundation Verder heb je bij voorkeur kennis van en ervaring met de volgende producten: Citrix Virtual Apps and Desktops 4.5, 6.5, 7.x Citrix Hypervisor 6.2, 6.5, 7.x Citrix ADC (SDX/VPX) Citrix Application Delivery Management Citrix Gateway Citrix Workspace RES / Ivanti Workspace Controle RES / Ivanti Automation manager Microsoft App-V 5.x Microsoft PowerShell Microsoft Windows Server 2012, 2016 Microsoft Windows 10 Microsoft MDT Security / SSL Certificaten

Overige functiewensen

Ervaring met werken in een DevOps omgeving, kennis van Agile en Scrum. Flexibele en professionele houding. Per direct beschikbaar.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.