Apeldoorn
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 2 april
Verlopen
31 Dagen geleden
Belastingdienst

SAS-ontwikkelaar

Je hebt ruime ervaring met SAS tooling, zoals Enterprise Guide en Visual Analytics (VIYA)

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een business analist die in SAS kan ontwikkelen Ć²f een SAS-ontwikkelaar die naast SAS-bouwvaardigheden ook in staat is om de business vraag kan ophalen en vertalen naar SAS. Een betrouwbare financiĆ«le verantwoording van de belastingontvangsten van de Rijksoverheid; daar is het team middelenadministratie verantwoordelijk voor. Voor deze grote geldstroom – meer dan ā‚¬ 400 miljard per jaar – is veel politiek-bestuurlijke aandacht. Het team middelenadministratie stelt elke maand de financiĆ«le verantwoording samen. Zo ontsluiten we de belastingontvangsten dagelijks vanuit het grootboek in SAP. Daarnaast hebben we een start gemaakt om meer bronnen te ontsluiten. Hiervoor maken we gebruik van een zelf ontwikkeld datafundament dat gebouwd is in SAS en Teradata: informatievoorziening middelen (IVM). Tevens maken we gebruik van een bestaand ontwikkeld datafundament Incasso (dat is opgebouwd met brongegevens uit de inningssystemen). IVM en Incasso spelen een centrale rol in de prognose, rapportage en analyse van ontvangsten en uitgaven en levert informatie over financiĆ«le verantwoordingsgegevens. Deze datafundamenten zijn volop in ontwikkeling. Wij verwachten van jou dat jij de bedrijfsprocessen van de incassoketen in relatie tot de financiĆ«le verantwoording kunt doorgronden. Daarbij is het van belang dat jij business wensen weet te vertalen naar producten die hieraan bijdragen. Aan jou als Business Analist de taak om de benodigde gegevens te ontsluiten, op te werken en de juiste verwerking te controleren, en hierop vervolgens producten (dashboards, stored processes) te maken, te beheren en te implementeren bij de business. Hiervoor maak je gebruik van de rapportagetools van SAS. De gegevens worden opgeslagen in een Teradata-database op een SAS Grid-omgeving. Je bouwt, test, beheert en documenteert de producten met behulp van de SAS tooling. Ook zorg je voor de tijdige en juiste opslag en het onderhoud van de gegevens op Teradata. Verder ben je verantwoordelijk voor ontwikkelingen binnen de datafundamenten IVM en Incasso en draag je volop bij aan de lange termijn ontwikkeling van het zelf ontwikkelde datafundament IVM. Je neemt namens het team deel aan relevante overleggen.

Achtergrond opdracht

ļ»æInhuuraanvraag is ontstaan door vertrek medewerker, nieuwe medewerker wordt geworven. Dat kost tijd, ondertussen gaat het werk gewoon door en dat raakt de continuĆÆteit van de werkprocessen binnen team Middelenadministratie

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een HBO diploma in de richting Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Bedrijfsinformatica
  • Je hebt ruime ervaring met SAS tooling, zoals Enterprise Guide en Visual Analytics (VIYA).
  • Je hebt kennis van het DBMS Teradata en de bijbehorende toolsā€¢ Goede kennis van Microsoft Excel, Visual Basic en SQL is een pre.

Jouw competenties

  • Creatief
  • Plannen en organiseren
  • Resultaatgericht
  • Analytisch vermogen
  • Omgevingsbewustzijn
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuĆÆteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.