Maasland
Senior
32 uur per week
10 months
Startdatum op 2 mei
Verlopen
214 Dagen geleden
Ministerie van Defensie

Senior Security Engineer

Spoed aanvraag

Opdrachtomschrijving

Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag waardoor een hoogwaardige IT-beveiliging voor Defensie belangrijker is dan ooit. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de sectie Beveiliging. De sectie garandeert de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens van Defensie en haar ketenpartners, zodat alleen zij altijd en overal kunnen werken met hun gegevens. Daarmee levert de sectie Beveiliging een wezenlijke bijdrage aan de reactiesnelheid en de slagkracht van Defensie en haar ketenpartners. Je werkt binnen een professioneel team van securityspecialisten. Met jouw kennis van onze infrastructuur en IT-middelen automatiseer en verbeter je het beheer van onze omgevingen. Je bent in staat om je junior collega’s naar een hoger niveau te brengen doordat je communicatief sterk bent, krachtig in documentatie en een expert op het gebeid van de benodigde techniek.

Werkzaamheden:

 • het implementeren van een technisch ontwerp;
 • het coachen en begeleiden van (junior) collega’s;
 • het participeren in projecten;
 • het uitvoeren van risicoanalyses op componenten en/of producten;
 • begeleiden van de aanpassingen op bestaande producten, dan wel nieuwe producten in beheer nemen;
 • zorgdragen voor documentatie voor zowel bestaande als nieuwe producten zodat het in beheer nemen van correct kan verlopen;
 • en bij grote verstoringen je hoofd koel houden, analytisch te werk gaan en met je team/collega’s en leveranciers het probleem oplossen;

Achtergrond opdracht

Expertise benodigd voor de inzet als Sr Beheerder op het aandachtsgebied Netwerken en Beveiliging. De huidige capaciteit is onvoldoende om de werkzaamheden uit te voeren zeker omdat we vacatures niet gevuld krijgen. De inhuur is benodigd om de tijd te overbruggen totdat vaste medewerkers binnen zijn en ingewerkt zijn. Werkzaamheden vinden plaats binnen de sectie Beveiliging. 

Functie eisen

 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met enterprise network firewalls in een enterprise omgeving. Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)             
 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met virtuele firewall technologien (dit is exclusief het werken met firewalls gevirtualiseerd op een generieke hypervisor). Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)
 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met multi tenant firewall management oplossingen. Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)
 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met firewall clustering. Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)        
 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met IP-SEC (Internet Protocol Security) en het verhelpen van bijbehorende (multi-vendor) issues. Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)        
 • "Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare hands-on ervaring met firewall troubleshooting waaronder het maken van packet captures en de analyse hiervan. Hands-on d.w.z. de kandidaat heeft zelf praktijkervaring opgedaan." (3 jaar)