Bartosz, DiVetro en LINKIT winnen drie aanbestedingen

De Meern – Het consortium van de leidende specialistische bedrijven DiVetro, Bartosz en LINKIT, is geselecteerd als leverancier voor de flexibele IT inhuur door overheidsinstanties SSC-ICT, Logius en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

De overeenkomsten gaan begin oktober in. Voor het consortium met betrekking tot Logius en SSC-ICT een vervolg, aangezien zij bij de vorige aanbesteding de tenders ook al gegund had gekregen. NZa betreft een nieuwe De raamovereenkomsten hebben een looptijd van vier jaar met een totaal geraamde waarde van 235 miljoen euro. Naast het consortium zijn zowel bij SSC-ICT als Logius nog 5 andere partijen geselecteerd voor deelname aan de tender. Bij NZa zijn 2 andere partijen geselecteerd.

Harde kern, flexibele samenstelling

Het consortium wordt per aanbesteding samengesteld uit specialistische bedrijven met specifieke competenties of technologieën. De kern bestaat uit DiVetro, Bartosz en LINKIT. DiVetro levert daarbij informatieanalisten, sourcing specialisten, regisseurs, agile consultants en projectmanagers. Bartosz levert agile testers. LINKIT (hoofdaannemer) verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten. Ook Specialisterren, een social IT company op het gebied van test(automatisering) maakt al vele jaren deel uit van dit consortium.

Logius

Als digitale overheidsdienst maakt Logius onderdeel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Logius biedt voorzieningen aan en zet standaarden uit die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. De bekendste daarvan zijn DigiD, MijnOverheid en Digipoort.

SSC-ICT

Het Shared Service Centrum ICT is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is één van de grootste full service ICTdienstverleners binnen het rijk en ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast verzorgt SSC-ICT de hosting van het overheidsdatacenter (ODC) in Rijswijk en biedt het IT-diensten aan waarbij extra hoge beveiligingsniveaus nodig zijn.

NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NzA) houdt toezicht op de Nederlandse zorgmarkt, waar zowel zorgaanbieders als verzekeraars onder vallen.

Bewijs van kwaliteit

Volgens Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT is het opnieuw winnen van de drie tenders een duidelijk bewijs voor de continue kwaliteit van het consortium:

“de kern van het consortium werkt inmiddels al bijna 7 jaar samen. Juist daardoor lukt het ons om constant hoge kwaliteit te leveren. We zijn ook voortdurend op zoek naar verdere vervolmaking, omdat er ook steeds hogere eisen worden gesteld”.

Patrick Rikken, bestuurder van DiVetro kenmerkt de kracht van het consortium:

“klant centraal, inhoudelijke benadering, kwaliteit voorop, focus op specifieke vakgebieden en complementair samenwerken alsof we één organisatie zijn”.

Maarten Piepers, managing partner bij Bartosz ICT, vult aan:

“Het geeft veel voldoening om met een aantal niche partijen, elk binnen hun eigen vakgebied voorloper, de samenwerking te zoeken. Onze vakmensen bieden we op deze wijze uitdagende opdrachten bij belangrijke overheidsinstellingen. En voor onze klanten ontsluiten we een aanbod van vakmensen met bijbehorende kennis die voorheen voor hen lastig bereikbaar was.”