Als UX-designer kan ik zowel creatief zijn als analytisch denken

Wat doe je als je creatief bent en interesse hebt in techniek? In het geval van Jonathan Wigmans word je dan UX-designer. Een UX-designer moet zo goed mogelijk de rol van de gebruiker vertegenwoordigen tijdens de productiefase van bijvoorbeeld een website of een app. Ook veel testen is onderdeel van het beroep. Je kunt tenslotte wel iets op een bepaalde manier in elkaar zetten, maar dat wil niet zeggen dat het zo wordt gebruikt. UX-designers proberen fouten te ondervangen nog voordat het product echt op de markt komt.

Jonathan: β€œIk heb altijd al een passie gehad voor het ontwerpen van dingen. Als tiener was ik veel aan het tekenen en schilderen. Een vriend gaf mij de tip om me te verdiepen in UX-design. Het is zowel analytisch als creatief, als technisch en het leek hem goed bij mij passen. Nou, dat klopte helemaal en zo werd ik UX-designer. Het mooie aan het vak is dat er steeds weer een nieuwe uitdaging klaar staat. Om telkens weer een weg uit het doolhof te vinden naar een bruikbare oplossing geeft veel voldoening.”

“Het mooie aan het vak is dat er steeds weer een nieuwe uitdaging klaar staat. “

β€œHet mooie aan LINKIT is dat er veel diversiteit binnen het bedrijf is. Zowel qua mensen als expertises. Van data, tot low-code en van fullstack tot design. Naast mijn werk besteed ik veel tijd aan mijn gezin en vind ik het leuk om muziek te maken. Bij LINKIT hebben we trouwens ook een eigen band, waar ik in meespeel.”

Collega worden van Jonathan?