Assen
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 13 mei
Verlopen
82 Dagen geleden
DICTU

Senior devops medewerker

Kennis van containertechnologie

Opdrachtomschrijving

Het team waarin je terecht komt houdt zich bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Berichtenbox applicatie, daarnaast tevens beheer van de bestaande Berichtenbox. De backend van de applicatie wordt opgebouwd met Spring Java. De frontend wordt gebouwd in Angular. Daarnaast maak je gebruik van container platform technieken zoals Harbor (voor het beheren en serveren van images) en Rancher (voor het draaien van containers). Als versiebeheer / devops tool wordt gebruik gemaakt van Gitlab. Voor deze opdracht zoeken we een veelzijdige zelfredzame kandidaat (aanpakker) die zichzelf staande weet te houden in een verscheidenheid aan werkzaamheden en database platforms en die ook niet vies is van het uitvoeren van beheerwerkzaamheden. De verhouding is naar schatting 70% ontwikkeling en 30% beheer. Je werkt in een Agile team met sprints van 2 weken. Iedere woensdag werken we samen als team op locatie Assen. Daarnaast hebben we eens per 2 weken een sprintwissel op dinsdag in Zwolle of Assen.

Achtergrond opdracht

De huidige Berichtenbox voor bedrijven is verouderd en voldoet niet meer. Daarom heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht gegeven een nieuwe Berichtenbox voor Bedrijven te ontwikkelen. Deze opdracht loopt via RVO aan DICTU. Je werkt in een team Berichtenbox voor Bedrijven bij de Divisie Specifieke Toepassingen binnen het domein Agro Klantinteractie en Telecom.

Functie eisen

  • HBO/Academisch, Java SE 17, Springframework (medior niveau)
  • Ervaring met containerplatformen zoals Rancher / Harbor
  • Eventmessaging technieken zoals Kafka, Kubernetes
  • Java + Spring software ontwikkeling 3 jaar
  • Kennis van containertechnologie 3 jaar
  • Linux command-line 3 jaar
  • SQL 3 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.