Den Haag
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 31 mei
Verlopen
83 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Senior Data Modelleur

Wij zijn op zoek naar een Data Modelleur met ervaring in BI!

Opdrachtomschrijving:

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Modelleur om deel te nemen aan ons vernieuwingsproject voor het opzetten van een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een essentiƫle rol spelen in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van robuuste data-modellen die de basis vormen voor analyse en rapportage binnen ons bedrijf.

Als Senior Data Modelleur ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Ontwerp en ontwikkeling van data-modellen: Je zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en implementeren van data-modellen die voldoen aan de behoeften van het bedrijf, met een focus op zowel Data Vault als Kimball-methodologieĆ«n, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project.
 • Implementatie van modellen in WhereScape: Je zal ook verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de ontwikkelde data-modellen in WhereScape, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiĆ«nt en consistent worden geĆÆmplementeerd volgens de vastgestelde standaarden en best practices.
 • Normalisatie en optimalisatie van gegevensstructuren: Je zal expertise inbrengen in het normaliseren en optimaliseren van gegevensstructuren, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiĆ«nt zijn in termen van opslag en prestaties, terwijl ze ook flexibel genoeg zijn om aanpasbaar te blijven aan veranderende bedrijfsbehoeften.
 • Samenwerking met data engineers: Je zal nauw samenwerken met het data engineering team om ervoor te zorgen dat de benodigde gegevens correct worden gemodelleerd en beschikbaar zijn voor gebruik in het BI-platform, waarbij je zorgt voor een naadloze integratie tussen de data-modellen en de onderliggende infrastructuur.
 • Kwaliteitsborging van gegevens: Je zal verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit en consistentie van de gegevens binnen de data-modellen, waarbij je gebruik maakt van best practices en geavanceerde technieken voor gegevensbeheer en -validatie.

Eisen:

 • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het werken met relationele databases en kennis van SQL.
 • Datavault certificering DV 1 of DV 2
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar relevante werk ervaring in een business intelligence werkomgeving (Data warehouse).
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werk ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van data-modellen binnen een BI-context.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met zowel Data Vault als Kimball-methodologieĆ«n (zoals ontwerpen in een Data Vault) en hebt deze recentelijk toegepast op verschillende scenario's.
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.