Den Haag
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 3 juni
Verlopen
49 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Senior Data Engineer

Wij zijn op zoek naar een Data engineer met kennis van WhereScape!

Opdrachtomschrijving:

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Engineer om deel te nemen aan een dynamisch vernieuwingsproject voor het opzetten van een nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een cruciale rol spelen in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van geavanceerde data pipelines en infrastructuren binnen ons bedrijf.

Als Senior Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het volgende:

  • Ontwerp en ontwikkeling van data pipelines: Je zal betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van robuuste en schaalbare data pipelines die gegevens verzamelen, verwerken en transformeren voor analyses en rapportages. Ervaring met het opzetten van data pipelines is een vereiste.
  • Implementatie van het nieuwe BI-platform: Je zal actief deelnemen aan de implementatie van het nieuwe BI-platform, waarbij je ervoor zorgt dat het voldoet aan de technische vereisten, beheer- en architectuurstandaarden van het project.
  • Gebruik van MS BI Stack-tools: Er wordt verwacht dat je uitgebreide ervaring hebt met de volledige MS BI Stack, zoals SQL Server Integration Services (SSIS), Master Data Services (MDS) en SQL Server voor het ontwikkelen van geavanceerde data-oplossingen.
  • Kennis van WhereScape: Bij voorkeur ervaring met WhereScape, omdat deze tool zal worden gebruikt in het vernieuwingsproject voor het automatiseren van het ontwikkelingsproces en het versnellen van de oplevering van data pipelines.
  • Ervaring met GIT: Ervaring met GIT is vereist voor versiebeheer van data-gerelateerde artefacten, zoals ETL-processen, datawarehousing-ontwerpen en data models. Tevens heb je ervaring met het opzetten deploys, releases en CI/CD binnen GIT.

Eisen:

  • Je hebt minimaal een afgerond HBO diploma.
  • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de MS BI Stack, vooral SSIS en MDS
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met GIT voor versiebeheer en het opzetten van release, deploy en CI/CD pipelines
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het opzetten van ETL orchestratie.
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.