Drachten
Junior
36 uur per week
Startdatum op 15 mei
Verlopen
54 Dagen geleden

Informatieconsultant

Sta jij aan de start van jouw loopbaan en heb je al enige ervaring met de Wet Open Overheid?

Als Informatieconsulent heb je een belangrijke rol in de optimalisatie van onze informatiehuishouding. Samen met de collega's van cluster recordmanagement en informatieconsultancy werk je aan beheren en continu optimaliseren van onze informatiehuishouding. Hierdoor kunnen we dienstverlening verbeteren en is informatie altijd en overal beschikbaar voor de organisatie.

Verantwoordelijkheden

  • Als informatieconsulent adviseer je de teams binnen jouw keten over zaaktypes, metadata en bewaar- en vernietigingstermijnen binnen systemen. Je denkt mee over zaakgericht werken en hoe informatie integraal opgeslagen en teruggevonden kan worden in het hele proces.
  • Hierbij maak je gebruik van de relevante wet- en regelgeving én de beleidskaders voor recordmanagement en informatieconsultancy. Ook beantwoord je zelfstandig of samen met de archiefmedewerker binnengekomen informatievragen van collega's of klanten. Verder ondersteun je bij migraties en andere wijzigingen die invloed hebben op de informatiehuishouding.
  • Voor het op orde brengen en houden van onze informatiehuishouding werken we met een meerjarig verbeterplan. Je denkt en werkt hieraan mee, waarvan kwaliteitscontroles een voorbeeld is.

Eisen

  • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe
  • HBO diploma richting informatiekunde, bedrijfskunde of communicatie
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen, waaronder Wet Open Overheid, Archiefwet en e-depots

Wensen

  • Minimaal 1 jaar ervaring met zaakgericht werken
  • Minimaal 1 jaar ervaring met meenemen van collega's in andere manier van werken

Als Inschrijver in de top is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.