Utrecht
Senior
40 uur per week
Startdatum op 1 juli
Interim opdracht
59 Dagen geleden

Netwerk Architect

Binnen een uitdagende omgeving werken op het snijvlak van de Netwerk architectuur en techniek?

Binnen Defensie worden er projecten uitgevoerd die betrekking hebben op de ontwikkeling en evolutie van netwerksystemen, inclusief de verschillende versies van baselines die tijdens de lifecycles van deze systemen worden gebruikt. Wat wordt er in deze rol van je verwacht?

Je geeft uitvoering aan het ontwerpen en onderhouden van de netwerkarchitectuur en ondersteunt bij de transitie naar het netwerkontwerp, door: 

РHet in kaart brengen van processen voor het totale operationele domein door het bijdragen aan proces- en informatieanalyses; 

РHet opstellen van project gerelateerde ontwerpdocumenten volgens JIVC standaard; 

РHet aanpassen van processen op basis van de geaccordeerde verbetervoorstellen; 

РHet aansturen van netwerk engineers bij het uitwerken van het ontwerp van de netwerkarchitectuur; 

РHet voeren van afstemmingsoverleg met architecten binnen de sectie en overige betrokken onderdelen van het JIVC; 

РHet volgen van ontwikkelingen op het gebied van netwerkarchitectuur en inbrengen van nieuwe technologie en/of componenten. 

Je draagt bij aan de verbetering van de netwerkarchitectuur ten behoeve van het operationele domein door: 

РDeel te nemen in diverse (nationale en internationale) fora en onderzoeken bij eindgebruikers; 

РHet vastleggen van de procesanalyse en informatieanalyse op de verschillende vakgebieden binnen het operationele domein; 

РHet participeren in multidisciplinaire projecten met een netwerkcomponent; 

РHet in nauwe samenwerking met de architecten onderzoeken van mogelijke architectuur aanpassingen op basis van technologische ontwikkelingen; 

РHet herontwerpen van de architectuur en het vervolgens toetsen van de haalbaarheid, toepasbaarheid, wenselijkheid en consequenties van de architectuur veranderingen door het bijdragen aan operationele analyses, systeemconcepten en concept development & experimentation; 

РHet doen van architectuur verbetervoorstellen door het geven van advies en het bijdragen aan beleidsstudies, procesanalyses, systeemconcepten en impactanalyses. 

Je levert een bijdrage aan de operationele netwerkarchitectuur door: 

РDeel te nemen aan operationele, proces- en informatieanalyses, met als doel tijdig op de hoogte te zijn aangaande nieuwe ontwikkelingen. 

Voor deze opdracht is een screening vereist die gemiddeld 6 weken in beslag kan nemen. Verder moet je in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en de Nederlandse taal uitstekend beheersen.

 • Ruime ervaring en kennis met/van Microsoft;
  • Active Directory
  • SCOM
  • SSCM
  • Windows Server 2016 & 2022
 • Ervaring en kennis met/van Linux
 • Minimaal CCNA gecertificeerd
 • Ervaring en kennis met/van netwerk principes

Verder is het prettig als je bekend met het werken in een Scrum omgeving.

De mogelijkheid tot hybride werken is aanwezig maar flexibiliteit om op locatie aanwezig te zijn is belangrijk. De algemene locaties liggen in de regio Utrecht en gemiddeld zal je zo'n 3 dagen per week op locatie worden verwacht.

Voor deze opdracht is een screening vereist die gemiddeld 6 weken in beslag kan nemen. Verder moet je in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en de Nederlandse taal uitstekend beheersen.