Bilthoven
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 mei
Verlopen
63 Dagen geleden
RIVM

Productspecialist MS365 Platform

Wij zijn op zoek naar een Senior Productspecialist MS365 Platform voor de vertaling van de klantvraag naar de juiste functionele oplossing.

Opdrachtbeschrijving

De afdeling Applicatiebeheer Generiek (Stafeenheid Applicaties en Databases, IV-organisatie, RIVM) is voor het team Collaboration Solution Center (CSC) op zoek naar een Ervaren Productspecialist MS365 Platform. Als Product Specialist hoef je niet te kijken of de functionaliteit werkt, maar hoe we de functionaliteit kunnen en willen inzetten voor het RIVM en haar klanten. Je draagt hiermee bij aan het door ontwikkelen van het digitaal samenwerkingsplatform. Je opereert op tactisch en operationeel niveau binnen het CSC. In verband met de doorontwikkeling schakel je veel met collega’s uit het tactisch en operationeel team en je legt advies voor aan de governance board. Het CSC organiseert alles wat nodig is om te profiteren van wat we kunnen en willen doen op het gebied van digitaal samenwerken en kennisdeling, nu en in de toekomst. Meerdere organisaties worden bediend door het CSC: het RIVM, CTGB, SCP, KNMI, CPB, PBL. Het is een blijvend expertisecentrum waarin meerdere disciplines nauw samenwerken om het juiste gebruik van de digitale samenwerkingsomgeving te ondersteunen, uit te dragen en verder te ontwikkelen. Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de klantvraag naar de juiste functionele oplossing.

De werkzaamheden in het kort:

  • Jij zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent en blijft van M365 ontwikkelingen;
  • Je levert een belangrijke bijdrage bij het uitvoeren van verkenningen voor oplossingen op basis van functionele vragen;
  • Je zorgt voor de communicatie richting digicoach, support center en andere stakeholders met betrekking tot de doorontwikkeling van het MS365 Platform en de eventuele impact op de organisatie;
  • Je houdt je bezig met het analyseren van functionele vragen van eindgebruikers en weet deze te vertalen naar bruikbare en efficiente oplossingen.

Achtergrond opdracht

Het CSC team is door uitval en vertrek van een collega, in combinatie met een toegenomen vraag, dringend op zoek naar versterking. Om als team zo snel mogelijk weer "operationeel" te zijn is nadrukkelijk behoefte aan een ervaren Productspecialist, die in feite vanaf dag 1 in staat is om verkenningen uit te voeren op basis van functionele klantvragen. 

Functie eisen

  • Kennis en ervaring als Productspecialist MS365
  • Kennis en ervaring met het uitvoeren van verkenningen / informatieanalyse 

Competenties

  • Directe inzetbaarheid in nieuwe werkomgeving / flexibiliteit
  • Communicatieve vaardigheden / verbinden / “trusted advisor”
Het RIVM verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en het mileu/leefomgeving. Rijksvaccinatieprogramma, modelleren van het onstaan en de verspreiding van ziekten en monitoring van luchtkwaliteit zijn enkele voorbeelden van haar activiteiten. Het RIVM heeft in partnership met het KNMI haar ICT ondergebracht bij het Shared Service Centre (SSC-) Campus. SSC-Campus levert ICT-diensten aan het founding partners RIVM en KNMI en interdepartementaal aan andere rijksdiensten die ICT-ondersteuning wensen voor kun kennisintensieve en wetenschappelijke activiteiten. Deelnemers in SSC-Campus op dit moment zijn: RIVM, KNMI, CBG, CPB, PBL, RLI, SCP en RWS.