Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 april
Verlopen
78 Dagen geleden
Alliander

Data Engineer

Bedreven in Python en het werken met API’s

De energietransitie vraagt om grote aanpassingen in het net. Met slimme technologie kan dat. Daarmee stemmen we vraag en aanbod steeds makkelijker op elkaar af. Als data engineer bedenk je oplossingen en tegelijk behouden we onze kwaliteit en veiligheid. Jij maakt het net veiliger bij Alliander.

Het chapter Data Engineering bestaat uit meerdere scrumteams. Hierin werken we aan allerlei doelen. De voortgang goed in de gaten houden is ontzettend belangrijk. En knelpunten voorkomen of wegnemen hoort daarbij. Zo verhogen we de betrouwbaarheid van het net. Je werkt vanuit een groep vakgenoten en samen professionaliseren jullie het vakgebied verder. Als data engineer sluit jij je aan bij een groep van zo’n 95 data engineers!

De energietransitie stelt ons als netbeheerder voor een grote uitdaging: zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen en elektrisch koken zorgen voor een sterk groeiende belasting in de komende dertig jaar. Binnen de afdeling Klant & Ontwerp houden we ons bezig met de vragen: wat komt er allemaal op ons af vanuit onze klanten? Hoe ontwerpen we het net zodat we optimaal aan deze vraag kunnen voldoen in de toekomst?

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als data engineer werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • Ontwikkelen van geoptimaliseerde en beheersbare code voor het ontsluiten van vele bronnen;
 • Het begrijpen van brondata en deze kunnen vertalen naar een uniform datamodel;
 • Een project van de grond af aan opbouwen en je zoekt graag naar oplossingen die eindgebruikers echt verder helpen.

Hoeveel ruimte is er nog op het net? En welke aanpassingen zijn er nodig de komende jaren? Een belangrijk onderdeel van deze puzzel is netrekenen (het gesimuleerd doorrekenen van je elektriciteitsnet). Om te kunnen netrekenen heb je een compleet en correct model nodig van je net, wat betekent dat je veel data uit een groot aantal bronnen moet combineren.

Met het scrumteam UNO-LS gaan we deze uitdaging aan en creëren we een spin-in-het-web-applicatie die betrouwbare netrekenmodellen genereert. De schaal is hierbij een grote uitdaging: Alliander beheert 35.000 laagspanningsnetten (230V) met elk een eigen model. We zoeken een collega die samen met ons deze uitdaging wil aangaan, waarbij er veel ruimte is om je eigen rol, ons product en het team vorm te geven.

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk

Ons energienet monitoren kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. De afdeling bestaat uit slimme en betrokken specialisten. Hier hebben jullie zowel aandacht voor het behalen van de doelen als voor elkaar. Jouw toekomstige collega vertelt je hier meer over.

‘Wij vinden het allemaal leuk om nieuwe dingen te leren. Zo blijven we scherp, groeit onze kennis én houden we onze kwaliteit hoog.’

Meedenken over een slimme en veilige onlineomgeving. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw verrassende invalshoeken? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Data Engineer;
 • Bedreven in Python en het werken met API’s;
 • Goede Nederlandse taalkennis (B1 niveau);
 • Interesse/ambitie richting Software Development (OOP);
 • Teamplayer en communicatief vaardig;
 • Ervaring met agile werken;
 • Ervaring met cloud engineering AWS, E2E testen, CI/CD Github actions zijn een pré;
 • Kennis van CIM datamodelleerstandaard is een pré.