Almelo
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
86 Dagen geleden
Justitiele informatiedienst

Senior Devops Engineer – Development

Minimaal 10 jaar ervaring met Java

Opdrachtomschrijving

Bij de afdeling Justitiële Gegevens en Rechtshulp (JGenR) werken vier DevOps-teams. Drie van deze teams werken aan zowel het beheer als nieuwbouw van het Justitieel Documentatie Systeem (JDS). De nieuwbouw wordt componentsgewijs aangepakt conform de Justid Technische Realisatie Architectuur (TRA). De ontwikkeling vindt plaats in Java en Angular en de software draait op Rancher. Vanuit het team is de behoefte ontstaan voor een extra Development Engineer. De teams van de afdeling JGenR streven de DevOps manier van werken na, daarbij wordt van teamleden verwacht dat zij naast hun “core-competentie” ook andersoortige sprint werkzaamheden oppakken wanneer daarom gevraagd wordt.

Achtergrond opdracht

De afdeling Justitiële Gegevens en Rechtshulp (JGenR) is verantwoordelijk voor het vastleggen, beheren en verstrekken van justitiële gegevens. Daarmee voorzien we zo’n 35 organisatietypes (waaronder ketenpartners, gemeenten, andere bestuurlijke organisaties en EU landen) van historische en actuele informatie over natuurlijke en rechtspersonen en zaken met betrekking tot misdrijven en een groot aantal overtredingen. Justitiële gegevens hierover worden geregistreerd in het Justitieel Documentatiesysteem (JDS). Dit systeem bevat ook psychiatrische en psychologische rapporten over onderzoeken naar het gedrag of de levensomstandigheden van natuurlijke personen; de rapporten vormen samen het Persoonsdossier (PD). De gevraagde development engineers worden gevraagd voor uitbreiding en vernieuwing van JDS.

Functie eisen

  • Java, angular, Oracle Database en PL/SQL, Jenkins (complexe jobs, pipelines)
  • Robot Framework, Apache ActiveMQ Artemis, GIT, Azure Devops, Nexus Repository, Nexus IQ
  • Spring Boot, Rancher / Kubernetes, Docker
  • Minimaal 10 jaar ervaring met werken in Agile-teams conform scrum
  • Minimaal 10 jaar ervaring met Java
  • Minimaal 3 jaar ervaring met Angular
  • Minimaal 2 jaar ervaring met Docker, Rancher / Kubernetes, Spring Boot, Jenkins (complexe jobs, pipelines), Oracle Database en PL/SQL