Rotterdam
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 4 april
Verlopen
22 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

DevOps Engineer / Technisch Applicatiebeheer

Wij zoeken een ervaren Engineer met focus op Python, CI/CD en Kubernetes.

Opdrachtbeschrijving:

De opdracht is voor een ervaren DevOps engineer Technisch Applicatiebeheer voor DSO. Werkzaamheden: De ontwikkelcyclus van onze softwareproducten voor optimalisatie van beheer. De ontwikkeling tot het laten draaien van geautomatiseerde testen. De ontwikkeling en beheren van systeemmonitoring. Het (automatisch) uitrollen van nieuwe releases van de systeemsoftware. Het zwaartepunt van je werkzaamheden zal de eerste periode voornamelijk op het gebied van Operations liggen. Focus hierbij ligt op de overgang van de project/ontwikkelfase naar de beheer/productiefase (en de ondersteuning daar). Daarnaast voer je verbeteringen door aan beheertooling zoals de (Gitlab) pipeline.

Achtergrond opdracht

Het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) realiseert de ICT producten (applicaties, gebruikerstoepassingen, interfaces, services) rondom de implementatie en het gebruik van de nieuwe Omgevingswet en Rijkswaterstaat is één van de ontwikkelpartners. Door de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor burgers, ondernemers en overheden inzichtelijker en ontwikkeling en beheer van de leefomgeving beter beheersbaar (zie verder www.AandeslagmetdeOmgevingswet.nl). Met de introductie van de Omgevingswet wordt de stap gemaakt naar het één loket principe waar alle gebruikers van het stelsel terecht kunnen voor alle informatie over en gebruikerstoepassingen van de Omgevingswet. Via het Omgevingsloket kunnen particulieren en bedrijven in Nederland snel en digitaal een vergunning aanvragen of een melding doen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe dakkapel, een nieuw bedrijfspand of een activiteit aan een dijk. Als DevOps engineer draag jij bij aan een nieuw, effectief en gebruiksvriendelijk Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) dat wordt ontwikkeld voor de Omgevingswet.

Functie eisen en gevraagde ervaring/kennis:

  • Relevante opleiding op tenminste HBO niveau Bijvoorbeeld informatica of informatiekunde
  • Kubernetes, CI/CD, Gitlab, Helm en Harbor
  • Scripting in Bash en Python of een andere programmeertaal
  • Kennis van ebms, e-herkenning, digid en wso2
  • Postgres
  • API's, certificaten, PKio
  • Kennis van Containerization (Kubernetes, continuous integration, continuous deployment)
  • Beheer van certificaten, Pkio, Helm, Go templating
  • Automatisch testen van API'sontwikkelaars te adviseren over bijvoorbeeld automatische deployment scripts, Gitlab, Helm3 en Harbor.