Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
38 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Data integratie specialist

Wij zijn op zoek naar een Data integratie specialist met ervaring in ETL

De IND maakt gebruik van applicaties. Deze applicaties slaan daarvoor IND data op. Dat kan gaan over de hoeveel website bezoeken, gevolgde interne opleidingen door medewerkers of waar externen in de organisatie werkzaam zijn. Jij gaat deze en andere data ontsluiten, zodat IND medewerkers deze kunnen inzetten voor rapportages.

De IND is op zoek naar een Data Integratie Specialist. Als Data Integratie Specialist weet je als geen ander hoe je allerlei bestanden kan omzetten in tabellen, kan je de oplossingen voordragen en integreren in een generieke toepassing. Daarnaast heb je met meerdere ETL tools gewerkt en kan je requirements vertalen naar SQL of een ETL proces.

Als Data Integratie Specialist ga je werken in een Agile Development team binnen de afdeling Datadiensten. Dit team heeft de verantwoordelijkheid om HR Gegevens te ontsluiten en aan te bieden in een fysieke implementatie van een LGM (Logisch Gegevens Model) aan het Data Warehouse. Het team bestaat uit 6 personen: 2 systeem integratie specialisten, een data integratie specialist, data analyst, scrum master en een tester. Het agile team is één van de meer dan 10 agile teams die het IV landschap en applicaties daarin bouwen en onderhouden.

Eisen:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding
  • Aantoonbare ervaring met bestanden in een Database
  • Aantoonbare ervaring met ETL tooling
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.