Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 11 maart
Verlopen
140 Dagen geleden
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ethical hacker

Wij zijn op zoek naar een Ethical Hacker met een Offensive Security certificaat

Opdrachtomschrijving:

Voor het programma zoeken wij een ervaren Ethical Hacker. In deze functie zal via black-, grey- en white-box testing door het programma ontwikkelde software, infrastructuur en mobiele apps onderzocht moeten worden op technische beveiligingsrisico's. Deze technische risico's weet je al tijdens het ontwikkelproces te constateren door mee te draaien in het ontwikkelteam. Bevindingen worden zonder aannames in een foutloze rapportage uiteengezet, waarin de risico's goed beschreven en gewogen zijn.

Daarnaast zal actief meegedraaid worden in ontwikkelteams, zodat risico's vroegtijdig in het proces al opgelost kunnen worden. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig beveiligingsrisico’s en -dreigingen binnen complexe omgevingen te signaleren, Security Assessment Processen op te zetten en hierover te rapporteren. Tevens ben je in staat om de rapportage processen ten behoeve van het Security Assessment Proces in te richten. Je bent gewend om gevraagd en ongevraagd over de haalbaarheid van voornemens te adviseren.

Naast het primair uitvoeren van beveiligingstesten, zal samen met andere securityspecialisten meegewerkt worden aan technische architectuur, ontwerpen, beleid en processen rondom de ICT die in het programma ontwikkeld en beheerd wordt. 

Profiel:

We zijn altijd benieuwd naar getalenteerde en ervaren mensen die zich bij ons willen aansluiten in onze visie om de toonaangevende (cyber)security adviseur te zijn op het gewenste profiel:

 • Je hebt een zogenaamde 'hacker mindset' en denkt zonder enig probleem 'out-of-the-box' op expert niveau.
 • Je bent diep technisch, maar hebt ook je communicatieve vaardigheden behoorlijk ontwikkeld. Je kunt diepgaande technische bevindingen in begrijpelijke taal uitleggen aan hoger management zodat de juiste actie wordt genomen. Je bent flexibel, hebt geen 9-tot-5 mentaliteit en bent doelgericht.
 • Je kunt goed prioriteren en bent in staat om overwogen adviezen te geven onder hoge tijdsdruk. Je weet zelf de wegen te vinden die leiden naar de benodigde informatie hiervoor.
 • Je denkt in oplossingen en niet in onmogelijkheden. Je handelt met overtuigingskracht en bent standvastig.
 • Je bent altijd op de hoogte van het laatste cybersecurity nieuws, en erg nieuwsgierig van aard

Eisen:

 • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Kandidaat is bij voorkeur Offensive Security Certified Professional gecertificeerd en/of beschikt over gelijkwaardige certificering/opleiding
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare professionele ervaring in het uitvoeren van beveiligingstesten op websites en infrastructuur

Wensen:

 • Kandidaat kan programmeren in minimaal één programmeertaal (bij voorkeur meerdere talen) en beschikt over ervaring met het uitvoeren van codereviews.
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring bij een complexe organisatie en bekend is met beveiligingsbeleid, -processen en cultuur, Security Assessment Processen en de rapportage hiervan.
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met het meedraaien in ontwikkelteams en daarbij continu (agile) beveiligingstesten uit te voeren.
 • Mate waarin de kandidaat bekend is met Penetration Testing Execution Standard, de WSTG en ervaring heeft met red teaming, social engineering en exploit development.