Zwolle
Senior
16 uur per week
6 months
Startdatum op 4 maart
Verlopen
142 Dagen geleden
DICTU

Functioneel Applicatie beheer Jira & Confluence

Aantoonbare kennis en ervaring met Jira Data Center omgevingen

Opdrachtomschrijving

Binnen DICTU-RijksZaak maken wij gebruik van Jira en Confluence. De tool wordt intensief gebruikt door de Basisdienst zelf (7 teams), maar ook door de diverse klanten (7 teams) Voor de ontwikkelteams zijn beide tools onmisbaar voor de werkzaamheden. Tot nu toe deden diverse collega’s het functionele applicatie beheer voor RijksZaak, maar we willen dit een centrale plek geven in de organisatie en het beheer verder professionaliseren. Je gaat voor de organisatie het dagelijks beheeer doen voor beide tools, inrichting, rechten uitdelen en adviseren over het gebruik van de tools hoort hier bij. Hiernaast willen we een analyse uitvoeren om te kijken of onze Jira te migreren is naar de standaard Jira oplossing binnen DICTU. Deze analyse moet een goede beslissing voor de migratie ondersteunen.

Achtergrond opdracht

Als beheerder van Jira en Confluence sta je middenin onze dev-ops organisatie. Je denkt mee over de functionele vraagstukken die de diverse dev-ops teams hebben over het gebruik en de inrichting van Jira en Confluence. Je bent communicatief sterk en hebt een IT achtergrond. Agile werkwijzen als SCRUM en KANBAN zijn gesneden koek voor je. Je helpt de organisatie om de tooling in te richten zodat deze het werkproces zo goed mogelijk ondersteund. Het technisch beheer van de servers waarop Jira en Confluence draaien is uitbesteed aan een leverancier.

Functie eisen

  • Aantoonbaare meerdere jaren (3 jaar) ervaring met het Beheer en Onderhoud van Jira en Confluence applicaties
  • ACP-100 Jira Administration for Data Center (of vergelijkbaar opleidings- of kennis niveau)
  • Aantoonbare kennis en ervaring met het voorbereiden en uitvoeren van migraties van Jira en Confluence (3 jaar)
  • Aantoonbare kennis en ervaring met Jira Data Center omgevingen (3 jaar)
  • Aantoonbare IT achtergrond.
  • Ervaring met Jira en Confluence migratie trajecten.
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.