Rotterdam
Medior
36 uur per week
Startdatum op 4 maart
Verlopen
54 Dagen geleden
Port of Rotterdam

IoT Engineer

Ervaring met OT systemen en sensoring

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Binnen de afdeling Digital & Information Technology faciliteert team Port Life Cycle Management (PLCM) de digitalisering van het operationele domein van het Havenbedrijf. Bijvoorbeeld werkzaamheden rondom de ontwikkeling, bouw, beheer en gebruik van assets (kademuren, viaducten, wegen, ligplaatsen etc.) en werkzaamheden gericht op de ontwikkeling van het havengebied. Ook de (toekomstige) invulling van de gebruiksruimte in het havengebied is een wezenlijk onderdeel van ons werk.

Eén van de platformen binnen het domein is Port Internet of Things. Het IoT platform team is verantwoordelijk voor het binnenhalen, verwerken en beschikbaar maken van sensor data en inzichten voor de assets van het Havenbedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de patrouillevaartuigen, kademuren, aanmeervoorzieningen, walradar etc. Het platform is opgebouwd rond Cisco, IBM en Azure componenten en combineert Edge computing en Cloud technologie. Samen met onze technologie partners is het team verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en verdere uitbreiding van het platform.

Als IoT Engineer wordt je onderdeel van het IoT Platform DevOps team. Samen met het team werk je aan de doorontwikkeling van het platform dat gebaseerd is op Cisco, IBM en Azure componenten. Het IoT-platform speelt een centrale rol in onze ambitie om het operationele domein (Port Life Cycle Management) data gedreven en gedigitaliseerd te ontwikkelen en beheren.

Je gaat samen de uitdaging aan om bestaande en nieuwe sensoren en meetsystemen aan te sluiten op ons platform. Je helpt mee met het transformeren van de sensoroutput naar relevante inzichten voor collega’s zoals Asset Managers, Port Engineers, Data Scientists en andere experts binnen het operationele domein. Het team wordt bijvoorbeeld betrokken in de bouwfase van een kademuur op de Tweede Maasvlakte om nog voor de oplevering aan de klant ervoor te zorgen dat de asset gemonitord kan worden en er relevante meetdata verzameld wordt om toekomstige ontwerpen te verbeteren.

Je werkt ook aan onze Site Reliability Engineering (SRE) volwassenheid om te zorgen dat het platform steeds verder kan verschuiven van historische data analyse naar meer operationele use cases.

Specifieke kennis/ervaring

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO of WO opleiding;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring als software of data engineer;
  • Je hebt ervaring met het bouwen en beheren van data pipelines en transformaties;
  • Je kunt ontwikkelen in Javascript en Python;
  • Ervaring met netwerk configuratie en (Cisco) netwerkapparatuur is een grote pre;
  • Ervaring met OT systemen en sensoring is een pre;
  • VCA certificering is een pre;
  • Je neemt verantwoordelijkheid voor kwalitatieve deliverables die je met het team kunt beheren;
  • Je bent gewend om vanuit jouw expertise samen te werken met experts buiten jouw directe ontwikkelteam.