Utrecht
Senior
24 uur per week
2 months
Startdatum op 16 februari
Verlopen
68 Dagen geleden
Slachtofferhulp Nederland

BI Adviseur

Junior en Senior gezocht!

Opdrachtomschrijving

Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar een tijdelijke invulling van de functie Adviseur Informatievoorziening Business Intelligence (hierna: BI Adviseur). Wij zijn op zoek naar een team van twee personen van dezelfde opdrachtnemer. Om de balans te waren tussen budget en expertise zijn wij op zoek naar een junior consultant en een senior consultant. De eisen en wensen voor de twee BI adviseurs zijn onderaan apart opgesteld. De junior consultant ondersteunt Slachtofferhulp twee dagen in de week en de senior een dag in de week. De opdracht valt onder het Business Intelligence & Data Science team binnen de afdeling Informatievoorziening en omvat zowel gerichte werkzaamheden binnen een verantwoordingsproject als algemene operationele ondersteuning van het team. De kandidaten worden onderdeel van het team Business Intelligence en Data Science en werken nauw samen met een BI Adviseur en een Technical Product Owner. Binnen de afdeling Informatievoorziening is de BI Adviseur verantwoordelijk voor de realisatie en advisering van het ontwikkelen, controleren, onderhouden en interpreteren van management- en stuurinformatie. Daarvoor maakt hij/zij vooral gebruik van verschillende applicaties in de Qlik suite (QlikView, Qlik Sense en NPrinting) en van MS SQL. Het project richt zich op het rapporteren over geleverde dienstverlening in het afgelopen jaar richting Nederlandse gemeenten. Gezien de relatief korte duur van het project (twee maanden) is het belangrijk dat de senior kandidaat ruime ervaring heeft met de software (QlikView, Qlik Sense & NPrinting), werkzaamheden op het gebied van data modellering en het maken van rapportages en daardoor met minimale inwerktijd kan starten. Wij zoeken een junior kandidaat die kennis heeft van ontwerpen, ontwikkelen en beheren van dashboards en rapportages en kennis heeft van data modellering. Voor beide kandidaten is het belangrijk dat zij in staat zijn om de informatiebehoefte/requirements op te halen, goed kunnen adviseren en kunnen schakelen tussen verschillende stakeholders.

Achtergrond opdracht

Slachtofferhulp Nederland ontvangt jaarlijks subsidie van individuele gemeenten. In het kader daarvan rappporteert Slachtofferhulp aan de individuele gemeenten over de geleverde dienstverlening in het afgelopen jaar, en wordt er subsidie aan voor het daaropvolgende jaar aangevraagt. Het project overlapt met het vertrek van twee teamleden, waarvoor ook middels deze aanvraag vervanging wordt gezocht. De afdeling Informatievoorziening is werkzaam op het snijvlak tussen de bedrijfsprocessen en de informatie en communicatietechnologie bij Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling. De afdeling Informatievoorziening zorgt ervoor dat ICT het primaire proces van Slachtofferhulp maximaal en efficiënt ondersteunt, zodat deze meerwaarde creëert voor de cliënten van Slachtofferhulp Nederland. Binnen deze afdeling adviseert, ondersteunt en faciliteert het team Business Intelligence & Data Science de organisatie in de transitie naar een data-gedreven manier van werken.

Functie eisen senior

 • HBO+ Business IT
 • ITIL certificering
 • Ervaring met alle Qlik producten (Qlik Sense, QlikView en NPrinting) en SQL
 • Ruime ervaring met data modellering, visualisatie en dashboard ontwikkeling
 • Weet zelfstandig inzicht te krijgen in de business behoefte
 • Ervaring met Qlik Sense / QlikView (8 jaar)
 • Ervaring met NPrinting (5 jaar)
 • Ervaring als lead consultant (5 jaar)

Functie eisen junior

 • WO Business Information Management
 • Ervaring met Qlik Sense of QlikView en SQL
 • Basis ervaring met data modelllering, visualisatie en dashboard ontwikkeling
 • Kan de informatiebehoefte vertalen naar concrete BI-oplossingen
 • Ervaring met Qlik Sense / QlikView (1 jaar)
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. U kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen u uw schade vergoed te krijgen. We helpen u vandaag verder. Op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past.