Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 19 februari
Verlopen
83 Dagen geleden
Nationaal Cyber Security Centrum

MLOPS Engineer

De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met datavisualisatie/dashboarding en modelontwikkeling (trainen/evalueren en monitoren)

Achtergrond opdracht

Het Data & Analytics (D&A) team binnen het NCSC speelt hierin een cruciale rol. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe digitale dataproducten, zoals NCSC’s dataplatform, ML/AI modellen en kanalen voor het snel en veilig delen van cyber informatie met afnemers en partners.Sinds 2021 is met het D&A team ingezet op de ontwikkeling van Data Science. Er is een aantal Data Science modellen geselecteerd die vanaf 2021 ontwikkeld zijn. In dat kader is het NCSC op zoek naar een MLOPS Engineer met relevante projectmanagement ervaring voor product owner rol en adviseur voor de verdere groei van de afdeling.

Opdrachtomschrijving

Van de kandidaat wordt verwacht een belangrijke rol te vervullen in de realisatie van een aantal datagedreven producten. De werkzaamheden bestaan uit een combinatie van hands-on ontwikkeling door de kandidaat en de inhoudelijke aansturing van collega Data Scienstists en Engineers in de ontwikkeling van datagedreven producten:

 • Dashboards die actueel inzicht bieden in de staat van cyber security in Nederland en de eigen NCSC-activiteiten, zoals data inventory en productresultaten.
 • Data science (ML/AI) modellen die vroegtijdig inzicht bieden in (potentiele) cyber dreigingen en het dreigingsbeeld van de NCSC-doelgroep versterken. Het gaat om de volgende werkzaamheden:
 • De vertaling van probleem/vraag naar analyse en oplossing
 • Datavisualisatie, -exploratie en dashboarding
 • Ontwikkelen, trainen en evalueren van modellen en monitoren van modeluitkomsten
 • Het productiewaardig maken van data science modellen deze op productie te plaatsen.
 • Communicatie en presentatie van analyse- en modeluitkomsten.

Naast het werk van een Data Scientist om modellen te maken met een zo hoog mogelijke performance, ben je ook in staat deze modellen om te vormen tot een productiewaardige versie en zorg je dat de gebruikers er mee aan de slag kunnen. Dit houdt in dat je CI/CD principes toe kan passen om te modellen uit te rollen over verschillende omgevingen, kennis hebt van platformen waarop data science python modellen in productie draaien (waaronder UbiOps) en je de modellen kan verbinden met bijbehorende databases zoals Postgres en Elasticsearch.

Functie eisen

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde Master/WO opleiding in de richting Data Science, Artifial Intelligence, Econometrie, Operations Research, Toegepaste Wiskunde of een vergelijkbare richting.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met datavisualisatie/dashboarding en modelontwikkeling (trainen/evalueren en monitoren).
 • De kandidaat heeft aantoonbare en recente werkervaring binnen de Rijksoverheid.
 • De kandidaat is werkzaam bij een organisatie die in de afgelopen 2 jaar Data & Analytics/AI projecten uitgevoerd heeft voor klanten binnen cyber security.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met Natural Language Processing (NLP)
 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met het linken van IT en business en het in productie brengen van Data Science/ AI modellen.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met het opzetten van CI/CD pipelines, bij voorkeur in combinatie met Gitlab.