Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 4 maart
Verlopen
89 Dagen geleden
DICTU

Senior netwerkspecialist

F5, Fortigate, GIT, Ansible, Zabbix en Kibana

Opdrachtomschrijving

Voor de divisie Vertrouwelijke Informatie zijn we op zoek naar een senior netwerkspecialist voor het beheer en doorontwikkeling van een nieuwe cloud infrastructuur. De omgeving is volledig geautomatiseerd en gevirtualiseerd. Kennis en ervaring daarmee is dus een vereiste. Als beheerder ben jij verantwoordelijk voor de werking van de F5 Big IP en Fortigate firewalls. Naast het dagelijkse beheer zoals monitoring, het uitvoeren van periodieke controles, het oplossen van incidenten, het ondersteunen van eindgebruikers en het installeren van patches en upgrades, wordt er ook van jou gevraagd dat je mee kan denken over wijzigingen aan ons netwerk-landschap en deze ook zelf kunt uitvoeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld wijzigingen aan firewalls, loadbalancers, rapporteren en het automatiseren van taken. Er wordt van je verwacht dat je met voorstellen voor verbeteringen komt en dat je dat helder en duidelijk op papier kunt vastleggen. Het is vanzelfsprekend dat je in staat bent met gebruikers te communiceren over ICT-gerelateerde zaken. Heel belangrijk bij dit alles is de veiligheid van de gegevens en de beschikbaarheid van de systemen.

Achtergrond opdracht

DICTU is oa leverancier van infrastructurele beheer- en nieuwbouw dienstverlening. Voor het rekencentrum gelden zeer hoge eisen m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid. De beveiligingseisen die van toepassing zijn gaan uit boven departementaal vertrouwelijk. Een screening AIVD-B screening kan op een later moment van toepassing worden.

Functie eisen

  • Netwerkbeheer > 6 jaar
  • F5, Fortigate, GIT, Ansible, Zabbix en Kibana
  • Fortinet kennis van de volgende producten: Fortigate, Fortisandbox, Fortimanager (4 jaar)
  • F5 kennis van de volgende modules: LTM,AFM,ASM en APM (4 jaar)
  • Automation (Ansible) (2 jaar)
  • Monitoring en logging (Zabbix en Kibana) (2 jaar)
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.