Den Haag
Senior
36 uur per week
10 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
151 Dagen geleden
Logius

XSLT en Java Ontwikkelaar

Wij zijn op zoek naar een XSLT en Java Ontwikkelaar met kennis en ervaring van XML, REST services, Apache en Spring.

Opdrachtbeschrijving

KOOP zoekt een Software-Ontwikkelaar voor DevOps team Consolidatie, voor doorontwikkeling en onderhoud van onder meer de producten en voorzieningen zoals genoemd onder de kop Project.

De Ontwikkelaar is in staat zelfstandig te werken, en tegelijkertijd in nauwe samenwerking met het team te zorgen voor snelle en kwalitatief hoogstaande ontwikkeling van complexe software.

Bij KOOP wordt gewerkt volgens agile en SAFE principes. Het team werkt in sprints van twee weken, waarbij de prioriteiten worden gesteld op basis van de lopende projecten, in overleg met de diverse Product Owners. De Ontwikkelaar is betrokken bij het gehele proces, van idee tot het in productie nemen en beheren van de software.

De belangrijkste technologieën die in dit team worden gebruikt zijn Java en XSLT. Het is van belang dat de Ontwikkelaar hierin vaardig is, zodat we met elkaar snel resultaten kunnen bereiken.

Achtergrond opdracht

KOOP ontwikkelt en beheert momenteel onder meer de volgende producten:

 1. Wet- en regelgevingsportalen (o.a. Wetten.nl en lokaleregelgeving.nl). Hier kunnen gebruikers op basis van trefwoorden en andere criteria wetten en regelgevingen inzichtelijk krijgen;
 2. Diverse overheidsportalen zoals tuchtrecht en verdragenbank. Ook houdt KOOP zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten op het gebied van toepassing van regelgeving, uitvoeringsinformatie en data.

Bovenstaande producten worden doorontwikkeld en onderhouden door een klein team van ervaren ontwikkelaars. Vanwege een aantal projecten zoals een migratie naar een andere hostingpartij zoekt KOOP uitbreiding van dit team. De ontwikkelaar zal worden ingezet op diverse projecten waarin bestaande producten worden doorontwikkeld of vervangen, en waarin nieuwe producten worden opgezet. Ook zal onderhoud op bestaande software onderdeel zijn van het takenpakket, en is de mogelijkheid open om betrokken te raken bij het beheer. We zoeken dus een ontwikkelaar die veelzijdig en flexibel is.

Het team maakt voornamelijk gebruik van open source software, waaronder Apache Solr, en XSLWeb. Er wordt ontwikkeld in Java, en vanwege de aard van de content waarmee KOOP werkt wordt er veel gebruik gemaakt van XML-technologie.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft ervaring met ontwikkeling en onderhoud van Java applicaties. De volgende technieken:
  • JAVA
  • XML
  • SQL
  • REST services
 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau (aantoonbaar in CV en motivatie).
 • 1 jaar ervaring met XSLT en XML schema’s.

Aanvullende kennis

 • Kennis van/ervaring met open source zoektechnologie (Apache SOLR).
 • Kennis van/ervaring heeft met architectuurprincipes m.b.t. informatiesystemen en ervaring met netwerk- en internetprotocollen als HTTP(S), REST en de daarbij behorende webservices-software (vooral Apache en Apache Tomcat). Maar ook kennis/ervaring met container technologie (Kubernetes/Docker).
 • Kennis van/ervaring met XSLT en XML schema’s.
 • Kennis van/ervaring met Java-platforms, bij voorkeur Spring.

Overige functiewensen

 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
 • Ruim voldoende kennis van de Nederlandse taal, schrijven en spreken.

Competenties

 • Uitstekend analytisch vermogen.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal).
 • Doorzettingsvermogen / stressbestendig / proactief / zelfstandig.
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.