Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 januari
Verlopen
218 Dagen geleden

Solution Architect

Je hebt relevante ervaring met architectuurmethoden en technieken zoals DYA, TOGAF en Archimate, en weet deze toe te passen binnen de Agile werkwijze

Wil jij bijdragen aan de missie en strategische doelstellingen van BNG Bank: als klantpartner impact maken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? En daarbij op basis van architectuur inhoudelijk richting te geven aan de transformatie van de informatievoorziening? Dan is werken als Solution Architect bij BNG Bank wat voor jou.

Opdrachtomschrijving

Bij BNG bank, een toonaangevende speler in de financiƫle wereld, streven we ernaar onze klanten te voorzien van een veilige IT-infrastructuur die voldoet aan de steeds veranderende dreigingen van cybercriminelen. Daarom zoeken we een gedreven Solution Architect die samenwerkt met een Domein Architect om het portfolio van een van onze business domeinen te versterken.

Als Solution Architect ben jij de drijvende kracht achter het just-in-time opstellen, communiceren en onderhouden van de architectuur. Je vertaalt de kaders voor het realiseren van IT-oplossingen die de businessprocessen binnen jouw domein ondersteunen. Daarnaast speel je een essentiƫle rol in het begeleiden van Agile-/DevOps-teams bij het toepassen van de architectuur en het maken van beslissingen met betrekking tot ons applicatielandschap en de juiste technologiepatronen.

Je expertise is cruciaal in een tijd waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren. Je zorgt ervoor dat organisaties binnen de financiĆ«le wereld beschikken over een sterke security-architectuur die absoluut noodzakelijk is. Bij BNG bank werken we intensief samen met vertrouwde partners om relevante, geĆÆntegreerde en 'best-in-class' cyberbeveiligingsoplossingen te adviseren en implementeren.

Bovendien bevindt BNG bank zich momenteel in een transitie naar de Cloud, met de daarbij behorende integratie, en een moderne werkplek. Als Solution Architect beschik jij over de kennis en ervaring om migraties te begeleiden en het optimale voordeel uit de Cloud te halen. Jij speelt een sleutelrol in het realiseren van toekomstbestendige digitale (werkplek)oplossingen.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het bepalen van de richting waarin de verandering moet plaatsvinden, maar je zorgt er ook voor dat we de kansen van technologie optimaal benutten. Als coach voor de Agile-/DevOps-teams help je hen bij het omzetten van richtinggevende kaders naar een haalbare backlog. Samen zetten jullie deze kaders om in concrete resultaten tijdens Sprints. Je hands-on begeleiding en uitdaging van alternatievenstudies zijn essentieel, evenals je ondersteuning bij complexe technische impactanalyses en het vinden van oplossingen voor technische vraagstukken.

Jouw rol als 'floor walker' is van onschatbare waarde. Het Agile-/DevOps-team zal naar jou toe komen voor advies over ontwerp vraagstukken. Je fungeert als het aanspreekpunt en biedt expertise waar nodig.

Als Solution Architect bij BNG bank werk je in een uitdagende omgeving waarin je de mogelijkheid krijgt om jouw vaardigheden en ervaring in te zetten om een veilige IT-infrastructuur en toekomstbestendige digitale werkplekoplossingen te realiseren. Samen met een team van gepassioneerde professionals zul je een significante impact hebben op de beveiliging en innovatie binnen de financiƫle sector.

Ben jij klaar om jouw expertise te laten zien en een cruciale rol te spelen in het creƫren van een veilige IT-omgeving en moderne werkplekoplossingen?

Werkzaamheden

 • Je bent een architect die de business doelstellingen en toepassing van IT weet te verbinden. Samen met de Domein Architect bepaal je de kaders waarbinnen de informatievoorziening zich moet ontwikkelen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het (mede) ontwikkelen en bewaken van een solution architectuur waarbij aansluiting wordt gemaakt bij de Domein architectuur(visie), de Technologie architectuur en de bedrijfsvoering van het business domein.
 • Je coacht Agile- / DevOps-teams bij vaststellen van ontwerpkeuzes op solution niveau. Je bent betrokken bij het opstellen van alternatievenstudies.
 • Je bent sparringpartner op operationeel niveau van de Product Owner en de Agile- / DevOps-teams.
 • Je toetst of de realisatie past bij de gemaakte afspraken in de architectuur. Daarbij al proactief adviserend op de ontwerpen en plannen van Epics en Features, binnen de kaders van architectuur.
 • Je bouwt mee aan de Architectuur-governance die in de vernieuwde COO organisatie ingericht wordt.

Beschrijving werkplek

De afdeling COO bestaat nu iets meer dan een jaar en heeft een cruciale rol bij het realiseren van de veranderambities van de bank. De COO kolom is verantwoordelijk voor alle ICT- en facilitaire diensten binnen de bank en bestaat uit +/- 190 collegaā€™s. De COO kolom bestaat uit de meerdere onderdelen. Waaronder Enabling IT, IT Delivery, Security en Architectuur en Data.

De afdeling Architectuur en Data is verantwoordelijk voor de strategische rol van IT en in samenspraak met de business worden op basis van het ambitieniveau de kaders bepaald. We brengen focus aan in het portfolio en de roadmap voor de Agile- / DevOps-teams. Een veelzijdig aandachtsgebied met o.a. IT-strategie, architectuur, datamanagement, IT-governance en portfolio management. Het doel is een toekomstbestendig IT landschap dat de business processen goed ondersteund. Samenhang, flexibiliteit, en robuustheid tegen verantwoorde kosten zijn belangrijke voorwaarden. Als Solution Architect rapporteer je aan het hoofd Architectuur en Data.

Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar een Solution Architect die specialist is in zijn vakgebied en overzicht houdt in een dynamisch werkveld dat volop in ontwikkeling is. De gewenste vaardigheden zijn:

 • Sensitief:Ā Je communiceert effectief met zowel business als IT stakeholders en bent gewend om op verschillende niveaus te acteren. Je bent in staat om verschillende behoeften en belangen op korte en lange termijn tegen elkaar af te wegen en te relateren aan de missie en strategie van BNG Bank.
 • Technologie kennis:Ā Je hebt kennis van Technologie en weet deze optimaal in te zetten. Cloud is voor jou bekend terrein. Je hebt kennis van ontwikkelstandaarden om onze eigen te ontwikkelen software in goede banen te leiden; denk hierbij aan het mede opstellen van een SAD. Ook heb je ervaring met inkooptrajecten van pakketten en SaaS oplossingen en weet hoe je deze optimaal kunt integreren in een landschap.
 • Control:Ā Je behoudt overzicht en creĆ«ert inzicht. Je denkt creatief en conceptueel, maar kunt ook pragmatisch zijn en durft oplossingsgerichte keuzes te maken. Tevens kun je omgaan met handhaving door te toetsen en waar nodig aan te spreken op niet afgestemde afwijkingen, denk hierbij aan een Operational Readiness Assessment.
 • Communicatief:Ā Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en bent in staat om binnen een netwerk van stakeholders draagvlak te creĆ«ren en consequenties van besluiten inzichtelijk te maken. Dit door te inspireren en waar nodig ook vasthoudend te zijn. Je kunt goed luisteren. Vanzelfsprekend kun je argumenten op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau helder en overtuigend overbrengen, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Samenwerkingsgericht:Ā je kunt verbinding met anderen leggen en op een hands-on manier ondersteunen. Wanneer nodig challenge jij op inhoud. Je kunt als architect ruimte en richting geven met abstractere principes en kaders maar wanneer het nodig is ook meer voorschrijvend zijn met concrete richtlijnen en standaarden.

Functie eisen

 • Een relevant afgeronde opleiding op WO of HBO niveau, plus minimaal 3 jaar ervaring als Solution Architect of als ontwerper met architectuuraffiniteit;
 • Je hebt relevante ervaring met architectuurmethoden en technieken zoals DYA, TOGAF en Archimate, en weet deze toe te passen binnen de Agile werkwijze;
 • Inhoudelijke kennis en ervaring van bancaire sector is een pre;
 • Je hebt affiniteit met technologie. Kennis van (Azure-)Cloud is een pre.