Assen
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
226 Dagen geleden
DICTU

Java ontwikkelaar

Je hebt kennis van / ervaring met tools zoals GitLab, Gradle, etc

Opdrachtomschrijving

ToegangVerleningService: De TVS maakt het voor overheidsorganisaties eenvoudig om door middel van federatieve inlogmiddelen zoals eHerkenning en DigiD, hun digitale dienstverlening te ontsluiten voor ondernemers en burgers. De TVS fungeert als toegangspoort voor dienstverleners, waardoor het niet langer nodig is dat overheidsorganisaties zelf aansluitingen ontwikkelen en beheren voor deze inlogmiddelen. De TVS neemt daarmee overheidsorganisaties een zorg uit handen. Naast het Ministerie van EZK en LNV, bedient de TVS inmiddels ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De TVS zal hierdoor de komende jaren een sterke groei doormaken en continu in ontwikkeling blijven om nieuwe klantwensen in te kunnen vullen en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale toegang, waarbij de focus zal liggen op schaalvergroting, performance en beschikbaarheid van de dienstverlening en security/privacy. Om dit te faciliteren zijn zowel de TVS als de onderliggende infra in zijn geheel opnieuw opgebouwd. De TVS draait in Docker containers op een Kubernetes platform, zodat de applicatie dynamisch schaalbaar kan worden opgebouwd. Het maatwerk binnen TVS is voornamelijk gebaseerd op Java. Naast het realiseren van verbeterde functionaliteit en het door ontwikkelen van deze generieke dienst, wordt er voor het aansluiten van klanten op deze generieke dienst gewerkt aan een nieuw portaal (mijnTVS), zodat men daarmee zelfstandig kan aansluiten en de aansluiting zowel door de klant zelf als door functioneel beheer kan worden beheerd.

Jouw rol: Als Java ontwikkelaar bij mijnTVS ben je T-Shaped en ben je verantwoordelijk voor een (deel-) product vanaf ontwikkeling tot operatie, met de focus op backend ontwikkeling. Je stemt af met de betrokken stakeholders en met front-end ontwikkelaars, en bouwt aan de back-end van mijnTVS op een Kubernetes omgeving, gebaseerd op ‘no script’. Er is veel vrijheid om een goed alternatief in te brengen voor de huidige gekozen richting en je levert ook een bijdrage op het gebied van beheer en testen. Samen met je collega’s laat je gebruikers cases uitvoeren om te meten wat wel en niet werkt. De resultaten van die UX-tests verwerk je vervolgens weer zodat het product steeds een stukje beter wordt en waarbij security niet uit het oog wordt verloren. Kort samengevat houd je je als back-end ontwikkelaar binnen het mijnTVS-team bezig met: – Afstemming en samenwerking met stakeholders en teamgenoten. – Het maken van realistische inschattingen ten aanzien van benodigde tijd, capaciteit en middelen. – Ontwikkeling, beheer en verbetering van mijnTVS. – Het realiseren van de MVP, welke vervolgens moet worden door ontwikkeld. – Het bijdragen aan het oplossen van tweede en derdelijns incidenten op mijnTVS. – Het aanleggen en onderhouden van documentatie. Dit alles zodat DICTU kwalitatief goede, veilige en betrouwbare diensten aan haar klanten levert.

Achtergrond opdracht

https://www.dictu.nl/diensten/toegangverleningservice

Functie eisen

  • HBO of bachelor werk- en denkniveau. 
  • Meerdere jaren ervaring in soortgelijke opdracht
  • Je hebt kennis van / ervaring met tools zoals GitLab, Gradle, etc. 2 jaar
  • Je hebt aantoonbare ervaring in programmeren in Java. 5 jaar
  • Je hebt ervaring met frameworks (bijv. Javalin). 2 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.