Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
193 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

SOC Engineer

Opdrachtomschrijving:

Als SOC engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van de security monitoring en detectie oplossingen die worden gebruikt door het Security Operations Center (SOC) van de Imigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Je werkt samen met een team van collega's en andere stakeholders om de security monitoring en detectie infrastructuur te optimaliseren en te integreren. Je houdt je onder andere bezig met het ontwikkelen en tunen van use cases, het bijhouden van de Elastic Security Information and Event Monitoring (SIEM) en Tenable Vulnerability Management tool, het aansluiten van log bronnen op het centrale monitoring systeem, het testen van detectie regels, het valideren van de security alerts, het documenteren en overdragen van de security monitoring en detectie processen en procedures.

De primaire werkzaamheden van SOC-engineer bestaan uit een aantal onderdelen:

– Het uitvoeren van functioneel beheer op de Elastic SIEM en Vulnerability Management omgevingen;

– Onderhoud van de gegevensverzameling uit logbronnen;

– Ontwikkeling en onderhoud van detectieregels (use-cases);

– Ontwikkeling en onderhoud van gegevensdashboards;

– Ontwikkeling van automatische rapportages;

– Ontwikkeling en onderhoud van SOC-werkinstructies en -playbooks;

– Ondersteunen en begeleiden van tier 1 en tier 2 analisten.

Eisen:

  • Minimaal afgeronde HBO opleiding
  • Elastic Certified Engineer
  • Minimaal 1 jaar ervaring met Elastic Security
  • Minimaal 4 jaar ervaring met security monitoring, detectie en/of analyse tools, zoals SIEM en/of EDR.
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.