Den Haag
Senior
32 uur per week
6 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
89 Dagen geleden
DICTU

Beheerder SPLUNK platform

Ervaring met Linux en Windows (in grote infrastructurele omgevingen)

Opdrachtomschrijving

Als beheerder van het SPLUNK platform van DICTU ben je verantwoordelijk om samen met de collega’s van het Logging&Analytics-team deze omgeving te beheren en verder te ontwikkelen. Je implementeert oplossingen waar de klant behoefte aan heeft. Een implementatie bestaat uit het verwerken van de data op het Splunk platform, het analyseren van de data en het ontwikkelen van de juiste output. Samen met het team bied je inzicht in de real-time performance van diverse bedrijfskritische processen door een breed spectrum aan databronnen doorzoekbaar te maken en met elkaar te correleren. Op dit moment hebben wij ondersteuning nodig tbv een migratie.

Achtergrond opdracht

Binnen DICTU, val je onder ITOM (IT Operations Management) binnen het L&A team. Als beheerder van het SPLUNK platform van DICTU ben je verantwoordelijk om samen met de collega’s van het Logging&Analytics-team deze omgeving te beheren en verder te ontwikkelen. Je implementeert oplossingen waar de klant behoefte aan heeft. Een implementatie bestaat uit het verwerken van de data op het Splunk platform, het analyseren van de data en het ontwikkelen van de juiste output. Samen met het team bied je inzicht in de real-time performance van diverse bedrijfskritische processen door een breed spectrum aan databronnen doorzoekbaar te maken en met elkaar te correleren.

Functie eisen

  • Affiniteit met applicatie- of (security)monitoring en/of data analytics
  • Basiskennis van script- of programmeertalen zoals: Bash, Python, Javascript
  • Ervaring met Linux en Windows (in grote infrastructurele omgevingen)¬†
  • Splunk Cluster admin
  • Splunk Core certified power user
  • Splunk Enterprise certified admin
  • Splunk Certified architec
  • Kennis en ervaring met het werken binnen een complex ICT-landschap¬†5 jaar
  • Kennis en ervaring met Splunk, zowel technisch (beheer platform) als functioneel (gebruik van)¬†4 jaar
  • SPLUNK en logging, analytics en monitoring in het algemeen.¬†4 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.